Pereiti į pagrindinį turinį

Paplūdimiuose įsikurs nauji verslininkai

2017-01-25 18:00

Artėjantį vasaros sezoną vaizdas uostamiesčio paplūdimiuose gali pasikeisti. Paslaugas čia numatytose zonose teiks nauji verslininkai. Dėl tokios teisės varžosi aštuoni dalyviai.

Vytauto Petriko nuotr.

Melnragės ir Girulių paplūdimiuose yra suplanuotos devynios prekybos ir paslaugų teikimo vietos. Norima, kad čia atsirastų nestacionarių kavinių, būtų teikiamos kitos paslaugos.

Dar vienai vietai, esančiai adresu Vėtros g. 8, taikomi kiti reikalavimai. Joje gali būti organizuojama veikla, susijusi su sportu. Prioritetas teikiamas banglentėms.

Antradienį vyko pirmasis komisijos, kuri vertins pasiūlymus, posėdis. Konkurse dalyvauja aštuoni dalyviai.

"Beveik į visas vietas gauta po kelis pasiūlymus. Tik viena buvo nepopuliari – vadinamuosiuose Antruosiuose Giruliuose. Norinčiųjų teikti paslaugas čia neatsirado. Šiame paplūdimyje yra dar viena prekybos vieta. Ji sulaukė pasiūlymų", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė.

Pirmojo posėdžio metu komisija atplėšė vokus su dalyvių pasiūlymais, vertino, ar šie pateikė visus reikiamus dokumentus, kad galėtų dalyvauti konkurese, neturi skolų "Sodrai".

Vėliau komisijos nariai nagrinės pačius pasiūlymus. Pirmiausia dėmesys bus skiriamas laikinos kavinės vizualizacijai. Tuo užsiims architektai.

Tarp kriterijų, kurie įvertinti balais, yra ir paslaugų pasiūla – ar bus teikiamos poilsio pramogos, veiks atrakcionai, žaidimų aikštelės, kiek jų bus.

Taip pat, ar bus įrengti sanitariniai mazgai, pasirūpinta aplinkine teritorija.

"Kiekvienas komisijos narys pasiūlymus vertins pagal savo kompetenciją. Kriterijų – labai daug. Laimės tas dalyvis, kuris pasiūlys daugiausia. Jei kils klausimų, kalbėsime su jais. Kol kas nežinome, ką siūlo verslininkai. Vertinome tik pateiktus dokumentus", – pasakojo vedėja.

Kas teiks paslaugas paplūdimiuose, planuojama, paaiškės po mėnesio. Sutartis su konkurso laimėtojais bus pasirašoma penkeriems metams su galimybe ją pratęsti dar tokiam pačiam laikotarpiui.

Pasak J.Uptienės, tai yra naujovė. Anksčiau sutartis būdavo pasirašoma penkeriems metams be galimybės pratęsti.

"Sutartis bus pratęsiama, jei nebus pažeidimų, neatitikimų projektiniam pasiūlymui. Matome, kad pasiruošti ir įrengti prekybos vietą užtrunka. Gal tie penkeri metai – mažai laiko", – tvirtino vedėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų