Pereiti į pagrindinį turinį

Pardavėjų siaubas – 500 litų kupiūra

2013-01-25 19:13
Pardavėjų  siaubas – 500 litų kupiūra
Pardavėjų siaubas – 500 litų kupiūra / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Klaipėdoje vėl pasirodė į čigoną panašus sukčius, kuris apgauna pardavėjus apsimesdamas, jog ketina pirkti kokią nors prekę ir paduoda 500 litų kupiūrą.

Uostamiesčio policininkams gerai žinoma tamsaus gymio apgavikų sukurta schema, tačiau Klaipėdoje aferistams vis dar pavyksta rasti aukų.

Paskutinį kartą 400 litų tas pats vyras sugebėjo nugvelbti apgavęs I.Simonaitytės gatvėje veikiančios veterinarijos vaistinės darbuotoją.

Vieną vakarą apie 50 metų tamsaus gymio vyras atėjo į šią vaistinę, atidžiai apžiūrėjo išdėstytus medikamentus ir paprašė vieno jų. Pirkėjas kalbino darbuotoją angliškai, o nesugebėjęs susikalbėti, prabilo rusų kalba.

Jis paprašė prekės, kainuojančios 40 litų, ir padavė už ją 500 litų kupiūrą. Tačiau netrukus vyras suvaidino persigalvojęs, ištiesė prekę atgal ir pareikalavo grąžinti pinigus.

Vaistinės darbuotoja grąžino banknotą ir pasiėmė prekę. Tik kai atvykėlis jau buvo išėjęs, 26 metų mergina suprato, kad jai atiduota grąža tėra 60 litų. Vyras išsinešė ne tik savo pinigą, bet ir 400 litų vaistininkės duotos grąžos.

Taip buvo prarasta 400 litų.

Panašu, kad I.Simonaitytės gatvėje pabuvojo tas pats vyras, kuris praėjusių metų pabaigoje taip apgavo spaudos kiosko bei optikos darbuotojas. Tokia pat nusikaltimo schema panaudota ir apgaunant bandelių pardavėją centrinėje miesto dalyje, tik čia jauną pardavėją apsuko moteris.

Spėliota, ar į Klaipėdą negalėjo būti užklydę čigonai iš Latvijos, tačiau paaiškėjo, kad jie angliškai nekalba, todėl manoma, kad šie nusikaltėliai gali būti atvykėliai iš kurios nors piečiau Lietuvos esančios Europos valstybės.

Prieš keletą metų Rumunijos čigonai pelnėsi panašiai rankų miklumu apgaudinėdami bankų darbuotojas. Paprašę iškeisti valiutą, jie „persigalvodavo“ ir grąžindavo mažiau nei buvo gavę pinigų.

Po kelių tokių nusikaltimų įtariamieji buvo sulaikyti Klaipėdoje, pagreitinto proceso tvarka nuteisti ir išvežti į Kauną, kur buvo padarę tokių pat nusikaltimų. Vėliau juos dar teisė Vilniaus bei Šiaulių teismai.

Patikslinus duomenis paaiškėjo, kad 500 litų kupiūrą prekybos vietose naudojantys asmenys nėra tie patys, kurie prieš keletą metų įkliuvo mulkinę bankų darbuotojas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų