Pereiti į pagrindinį turinį

Paskelbtas Palangos aplinkkelio statybos konkursas

2011-05-04 15:48
Paskelbtas Palangos aplinkkelio statybos konkursas
Paskelbtas Palangos aplinkkelio statybos konkursas / Nerijaus Jankausko nuotr.

Lietuvos automobilių kelių direkcija trečiadienį paskelbė preliminarios 88,6 mln. litų vertės Palangos aplinkkelio tiesimo ir priežiūros konkursą, skelbia "Valstybės žinios". Tai bus pirmasis šalyje infrastruktūros projektas, statomas viešosios ir privačios partnerystės būdu.

"Tikimės, kad dalyvaus visi pajėgiausi ar manantys esantys pajėgūs Lietuvos dalyviai ir žinome, kad domėjosi ir užsienio kompanijos", - sakė Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Skirmantas Skrinskas.

Anot jo, projektu domėjosi ir finansinės organizacijos iš Didžiosios Britanijos.

S.Skrinsko teigimu, būsimasis rangovas visas išlaidas patirs per pirmuosius dvejus metus, o su juo bus atsiskaitoma dalimis per likusius 23 metus, todėl projekto įgyvendinimui gali prireikti ir finansinių institucijų pagalbos, nebent patys rangovai būtų pakankamai finansiškai pajėgūs.

Be to, S.Skrinsko teigimu, įrengus aplinkkelį, valstybei neberūpės jo priežiūra, nes už ją bus atsakingi rangovai, taigi jie aplinkkelį turės įrengti taip, kad jo nereikėtų remontuoti, arba patys turės ištaisyti trūkumus.

Konkursą laimėjusi bendrovė per dvejus metus turės pastatyti aplinkkelį ir dar 23 metus jį prižiūrėti bei remontuoti.

8,3 kilometro ilgio Palangos aplinkkelis bus magistralinio kelio Klaipėda-Liepoja dalis, jis nuo Palangos nukreips tranzitinį transportą, važiuojantį Liepojos, Klaipėdos ir Šiaulių kryptimis. Tiesiant aplinkkelį, netoli Palangos esanti Vydmantų sankryža bus rekonstruota į skirtingų lygių sankryžą, taip pat bus įrengtos dar dvi vieno lygio sankryžos.

Pasiūlymų dalyvauti konkurse laukiama iki birželio 1 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų