Pereiti į pagrindinį turinį

Pedofilo aukų Klaipėdoje gali būti daugiau

2013-06-12 11:00
Pedofilo     aukų Klaipėdoje gali būti daugiau
Pedofilo aukų Klaipėdoje gali būti daugiau / Vytauto Petriko nuot.

Šešiametę mergaitę nuskriaudęs pedofilas po kelių dienų tame pačiame kieme ieškojo daugiau aukų ir bandė seksualiai išnaudoti devynerių metų mergaitę. Aiškėja, kad tai ne vienintelis jo prieš mažamečius vaikus įvykdytas nusikaltimas.

Grįžo į nusikaltimo vietą

Birželio 1-ąją po pietų Debreceno gatvėje netoli daugiabučio namo įtariamasis pastebėjo šešiametę mergaitę. Vyras kalbino vaiką, aiškino, kad jai į kelnaites įlindo vabalas, lietė mergaitę ir jai suteikė skausmą.

Tąkart mergaitę nuo skaudesnių pasekmių išgelbėjo atsitiktinis praeivis, sugriebęs iškrypėlį už rankos. Įtariamasis, sėdęs ant dviračio, paspruko.

Birželio 4-ąją jis vėl atvažiavo į tą patį kiemą ir ketino pakartoti seksualinio prievartavimo veiksmus devynerių metų mergaitei. Ši pasipriešino, tad nuo pedofilo beveik nenukentėjo.

Pranešė apie įtartiną elgesį

Įtariamasis buvo sulaikytas, kai praėjusį ketvirtadienį į policiją paskambino Kuncų gatvės gyventojas ir pranešė, kad kieme nuolat sukiojasi suaugęs vyras ir kabinėjasi prie kieme žaidžiančių vaikų.

Pareigūnus kvietęs klaipėdietis išreiškė abejones, ar keistuolis neturi seksualinio pobūdžio ketinimų.

34 metų klaipėdietis buvo sulaikytas tą patį vakarą. Policijos komisariate jis buvo apklaustas, su juo bendravo smurtinius nusikaltimus tiriantys pareigūnai.

Kadangi buvo vėlus vakaras ir nukentėjusiosios jau miegojo, pareigūnai nusprendė atpažinimo procedūrą atlikti kitą dieną.

Įtariamajam tą vakarą buvo leista grįžti namo ir liepta kitą dieną ateiti į komisariatą. Policininkai neleido pedofilui suprasti, kad jo laukia rimti kaltinimai, todėl kitą rytą jis pats prisistatė į policiją.

Mergaitė pažino skriaudiką

Paaiškėjo, kad Kuncų gatvėje gyvenantis žmogus, išvakarėse kvietęs policiją, neapsiriko.

Tai buvo tas pats iškrypėlis, kuris nuskriaudė šešiametę Debreceno gatvėje, ketino taip pat pasielgti su vyresne mergaite ir turėjo nepadorių ketinimų sukinėdamasis pietinės miesto dalies daugiabučių namų kiemuose.

Devynmetė pažino skriaudiką ir detaliai papasakojo, ką jis darė.

Kol kas nežinomas birželio 1-ąją mergaitę apgynęs vyras, kurį pareigūnai ragina atsiliepti. Šio žmogaus liudijimas padėtų apkaltinti iškrypėlį.

Pareigūnai prašo mažų vaikų turinčius klaipėdiečius pasikalbėti su savo atžalomis. Gali būti, kad įtariamasis galėjo nuskriausti daugiau vaikų.

Kalbinant vaikus reikėtų akcentuoti, kad nepažįstamas vyras galėjo juos liesti, kalbėti apie neva ant jų ropinėjančius vabalus.

Tirs įtariamojo psichiką

Pareigūnai šeštadienį kreipėsi Klaipėdos miesto apylinkės teismą prašydami leidimo ilgesniam laikui suimti įtariamąjį. Teismas patenkino šį prašymą ir davė sankciją suimti pedofilija įtariamą vyrą trims mėnesiams.

Sulaikytasis neneigia atlikęs nusikalstamus veiksmus. Tokio elgesio motyvai dar turės būti išaiškinti.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai.

Tyrimui vadovaujanti Klaipėdos apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Edita Mikalainienė teigė, kad bus tiriama įtariamojo psichika.

Buvo pagrobęs du vaikus

Šis vyras anksčiau buvo traukiamas atsakomybėn įtarus jį dviejų vaikų pagrobimu.

2009 metais viename Klaipėdos rajono kaime žmogus atsitiktinai pamatė, kaip nepažįstamas vyras įsisodino į automobilį du mažus vaikus ir juos išsivežė.

Įtaręs, kad mažyliai gali būti pagrobti, vyras šoko į savo mašiną ir ėmė vytis įtariamąjį.

Tąkart policijos budėtojai vienu metu sulaukė abiejų mašinų vairuotojų pagalbos kvietimo. Pedofilas skundėsi, kad jį persekioja nežinomas asmuo. O jį vijęsis žmogus kalbėjo policininkams apie galbūt pagrobtus vaikus.

Pareigūnai tąkart sustabdė įtariamojo automobilį. Laimė, vaikams nieko neatsitiko, tad liko nežinoma, ką įtariamasis ketino jiems padaryti.

Vėliau Klaipėdos rajono apylinkės teismas jį nuteisė už vaikų pagrobimą.

Kadangi mažyliai fizinės žalos nepatyrė, jam buvo skirta lygtinė bausmė ir įpareigojimas nuolat registruotis policijos komisariate.

Reiškė pretenzijas medikams

Šis vyras seksualinį nepajėgumą bandė gydyti plastine operacija, bet kai ir tai nepadėjo, jis bandė reikšti pretenzijas dėl impotencijos medikams.

Mažametės seksualinio prievartavimo faktą tiriantys pareigūnai suka galvas, kaip padėkoti neabejingam Kuncų gatvės gyventojui už pilietišką poelgį.

Policininkai mano, kad apdovanojimo verta ir devynmetė mergaitė, padėjusi demaskuoti pedofilą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų