Pereiti į pagrindinį turinį

Po seniūnaičių rinkimų – nugalėtojų sąrašo korekcijos

2012-05-07 05:00
Po seniūnaičių rinkimų – nugalėtojų sąrašo korekcijos
Po seniūnaičių rinkimų – nugalėtojų sąrašo korekcijos / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Paskelbus uostamiesčio seniūnaičių rinkimų rezultatus, jau po dviejų dienų nugalėtojų sąrašuose įvyko pavardžių persiskirstymas. Paaiškėjo, kad Rinkimų komisijos nariai nesuskaičiavo vieno iš kandidatų pateiktų parašų.

„Aš kandidatavau Baltikalnio seniūnaitijoje. Kantriai vaikščiojau ir kiekvieną vakarą rinkau parašus. Tačiau ne visi žmonės sutikdavo pasirašyti – vieni nebetiki jokia valdžia, kiti nenori, kad jų asmens duomenys būtų kur nors panaudoti“, – pasakojo 37-erių klaipėdietis Tomas Meškinis.

Vyriškis tikino, jog jam pavyko surinkti per 300 miestiečių parašų.

„Nežinau, ar mano konkurentė rinko parašus, nebuvau susitikęs. Bet man kilo įtarimų, kad aš turėjau surinkti daugiau balsų. Apie 100 balsų buvo neįskaityti, nes esą galėjo būti pasirašyti nuomininkų“, – pasakojo klaipėdietis.

Rinkimų metu kandidatai į seniūnaičius turėjo surinkti seniūnaitijos teritorijoje gyvenančių žmonių parašus specialiuose apklausos lapuose ir juos pristatyti į savivaldybę.

T.Meškinis raštu kreipėsi į Klaipėdos savivaldybės administraciją ir paprašė paaiškinimo, kodėl nebuvo įskaityta apie trečdalis jam simpatiją išreiškusių klaipėdiečių parašų.

„Nustebau jau penktadienį sulaukęs Rinkimų komisijos pirmininkės skambučio su atsiprašymu, kad mano pateikti parašai nebuvo tinkamai suskaičiuoti“, – neslėpė klaipėdietis.

Seniūnaičių rinkimų komisijos pirmininkė Alina Velykienė teigė, jog susumavus rinkimų rezultatus paaiškėjo, kad seniūnaičiai išrinkti 46 seniūnaitijose.

„Iš tiesų įsivėlė klaida ir nugalėtoju mums teko skelbti kitą kandidatą. Buvo apsirikta, mes atsiprašėme žmogaus ir paskelbėme nugalėtojų sąrašus su teisingomis pavardėmis“, – aiškino A.Velykienė.

Trumpai Baltikalnio seniūnaite pabuvusiai klaipėdietei pasiūlyta tapti Danės vietos bendruomenių tarybos nare.

„Ji yra aktyvi mergina ir galės būti vietos tarybos bendruomenių nare. Ji priėmė pasiūlymą“, – tikino A.Velykienė.

Rinkimų komisijos pirmininkė aiškino, kad tai buvo vienintelė klaida organizuojant seniūnaičių rinkimus.

„Turėjome juk vieną ne darbo dieną, trūko laiko skaičiuojant balsus. Tačiau viską patikrinome antrą kartą ir daugiau apsirikimų nepasitaikė“, – tikino A.Velykienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų