Pereiti į pagrindinį turinį

Po žiemos fontanai laukia starto

2009-04-22 09:00
Žaismingi: skulptūra su vandens indą laikančiais ruoniais jau atgijo.
Žaismingi: skulptūra su vandens indą laikančiais ruoniais jau atgijo. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Miesto fontanai dar neįjungti, tačiau juos prižiūrinčios bendrovės jau tikrina įrenginius. Su liūdesiu pastebima, kad daliai miestiečių fontanai atstoja šiukšliadėžes.

Ruoniai jau „maudosi“

Šiltojo sezono pradžią šiemet pirmasis paskelbė fontanas su ruonių skulptūromis „Klaipėdos laivų remonto“ teritorijoje. Jis buvo įjungtas praėjusią savaitę. Čiurkšlės trykšta kaskart, kai miestą aplanko kruizinis laivas.

Teatro aikštės Anikės fontaną bei fontaną „Laivelis“ prižiūrinčios bendrovės „Delagida“ specialistai neseniai apžiūrėjo šiuos įrenginius. Defektų po žiemos nepastebėta. Visgi „Delagidos“ direktorius Algis Papreckis atkreipė dėmesį, kad nuorūkos ir kitos smulkios šiukšlės, kurios užkemša latakus, – kasmetė problema. „Teršia ne tik jaunimas. Ankstyvais rytais vasarą žvejai nesigėdija Anikės fontane plauti žuvį ir šveisti žvynus“, – piktinosi bendrovės vadovas.

Fontano „Laivelis“ skulptūra saugoma „Delagidos“ sandėlyje. Bendrovė tradiciškai žiemą ją išmontuoja, o pavasarį vėl pastato į vietą. „Laukiame savivaldybės signalo“, – sakė A.Papreckis.

Bronza vilioja vagis

Didžiausią miesto fontaną Danės skverelyje tikimasi įjungti gegužės pradžioje – Motinos dienos proga. Įrenginį prižiūrinčios bendrovės „Bega“ technikos direktorius Laimonas Rimkus teigė, kad datą nulems ir savivaldybės žingsniai. „Kasmet tenka ją paraginti, kad fontano aplinka būtų deramai sutvarkyta“, – pažymėjo L.Rimkus.

Danės skverelio fontano detalės šaltymečiu nuimamos ir saugomos sandėliuose. Ar įrenginys funkcionuoja nepriekaištingai, įsitikinama visas dalis iš naujo sumontavus.

Karlskronos aikštėje esančio fontano bronziniai burbulai dar neprisukti. Kelis kartus jie buvo tapę metalo laužo ieškančių ilgapirščių taikiniu, todėl įrenginį prižiūrinčios bendrovės „Klaipėdos vanduo“ specialistai stengiasi apsidrausti – žiemą nuima brangias detales.

Žvejį apsiautė statybos

Kada vandens purslai apgaubs Žvejo fontaną, neaišku. Dėl krantinių tvarkymo darbų teritorija aplink įrenginį yra virtusi triukšminga statybų aikštele.

Savivaldybėje dar nepadėtas taškas dėl miesto fontanų įjungimo datos – svarstoma ir apie gegužės 1-ąją, ir apie gegužės vidurį. „Galbūt nuspręsime pataupyti. Dar reikia pasitarti su kolegomis, įvertinti vandens kainas“, – aiškino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Miesto fontanų eksploatacija, remontas ir vandens kaštai per sezoną sudaro apie 50 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų