Pereiti į pagrindinį turinį

Poilsiautojų Palangoje šiemet tiek pat: daugiau lietuvių renkasi kitą pajūrį

2024-08-18 12:30

Didžiausią Lietuvos kurortą Palangą šią vasarą aplankė panašus poilsiautojų skaičius, kaip ir pernai, bet daugėjo užsienio turistų, sako turizmo įstaigų atstovai. Tuo metu vis daugiau lietuvių keliauja poilsiauti į Latvijos pajūrį.

E. Ovčarenko / BNS nuotr.

„Situacija šių metų vasarą mes – verslas – džiaugiamės, kad nėra didelio kritimo“, – BNS sakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Laura Taučiūtė.

Anot jos, dauguma Palangos viešbučių šią vasarą stebi panašų užimtumą, kaip ir pernai, tačiau kai kurių – mažėjo 2 proc.

Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė teigė, kad vadinti vieną ar kitą vasarą bloga nereikėtų.

„Visas Lietuvos pajūris tikrai knibždėte knibžda nuo svečių, tiek pajūris, tiek parkai, įvairios viešos erdvės, renginiuose apstu dalyvių“, – BNS kalbėjo R. Kmitienė.

Savo ruožtu Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Evalda Šiškauskienė sakė, kad viešbučiai ne tik pajūryje, bet ir kituose didžiuosiuose šalies miestuose laikosi puikiai, kur jų užimtumas vasarą siekia apie 80 proc.

Palangoje daugėjo užsienio turistų

Užsienio turistų skaičius Palangoje šiemet, preliminariais duomenimis, augo apie 30 proc., kai pernai vasarą jis augo 20 proc., teigia Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

L. Taučiūtės teigimu, šiemet augo latvių, estų ir lenkų turistų skaičius, dažniau į Palangą atvyksta ir Suomijos, Danijos bei Švedijos turistai.

„Džiugina, kad vis daugiau (Palangą – BNS) atranda tolimesnės šalys – tai yra Amerika, Australija, Azijos šalys“, – BNS komentavo L. Taučiūtė.

Anot jos, užsieniečių skaičius galėjo būti ir dar didesnis, tačiau tam įtakos vis dar turi geopolitinė situacija.

„Tendencijos matosi, kad užsienio turistų srautai (Palangoje – BNS) šiek tiek didėja, aišku, ne taip greitai, kaip mes norėtume, bet po truputį jie didėja“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro direktorė R. Kmitienė.

Visas Lietuvos pajūris tikrai knibždėte knibžda nuo svečių, tiek pajūris, tiek parkai, įvairios viešos erdvės, renginiuose apstu dalyvių.

E. Šiškauskienės teigimu, žinia apie šalyje dislokuojamą Vokietijos brigadą taip pat paskatino ir vokiečių turistų keliones į Lietuvą.

Lietuviai vis daugiau keliauja į Latviją

Tuo metu Latvijos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentas Andris Kalninis teigė, kad lietuvių turistų skaičius Latvijoje didesnis nei prieš pandemiją.

„Kalbant apie Lietuvos turistus, pastebimi teigiami pokyčiai. Šią ir praėjusią vasarą Latvijos pajūrio miestus lankančių lietuvių skaičius ne tik pasiekė, bet ir viršijo lygį, buvusį prieš pandemiją“, – komentare BNS sakė A. Kalninis.

Jo teigimu, šią vasarą bendras Latviją lankančių turistų skaičius, įskaitant ir populiarias pajūrio vietas, kiek didėjo, nors vis dar 25 proc. mažesnis nei iki 2020-ųjų.

Valstybės duomenų agentūros duomenimis, užsieniečių kelionių su nakvyne skaičius Lietuvoje 2022 metais siekė 2,17 mln., o vienadienių kelionių – 2,56 mln. Prieš pandemiją, 2019 metais turistų skaičius Lietuvoje siekė beveik 2,9 mln.

2023 metų duomenų agentūra dar nepaskelbė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
senis

nežianau ar teisybę man sakė bet artėjant prie palangos mižalu kvapas
1
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų