Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Girulių – brakonierių irštva?

2024-05-11 12:00

Įtariama, kad Girulių miške vyksta brakonieriavimas. Apie tai esą liudija paliktos kopėčios, šėrykla ir ant medžio prikabintas daiktas, primenantis nedidelę vaizdo stebėjimo kamerą. Taip pat pastebėta, esą miške mažai laukinių gyvūnų, o tai taip pat gali būti brakonieriavimo pasekmė.

Dėmesys: plakatai apie galimą brakonieriavimą matyti tiek Pirmojoje, tiek Antrojoje Melnragėje.
Dėmesys: plakatai apie galimą brakonieriavimą matyti tiek Pirmojoje, tiek Antrojoje Melnragėje. / Gretos Namentkevič nuotr.

Aplinkosaugos aktyvistai pasidalijo nuotraukomis, kuriose užfiksuoti minėtieji daiktai.

„Prie Klaipėdos yra didžiulis miškas, vadinamas Giruliais. Ten nėra nė vieno gyvūnėlio. Mes pradėjome ieškoti to priežasčių. Pasirodo, prie geležinkelio, einant nuo Melnragės iki Girulių, yra toks parkas. Ten nuošalesniame kampelyje aptikome tokį kubilą, taip pat stipriai ištryptą takelį, kopėčias, šėryklą, kurioje priberta kukurūzų. Taip tuos gyvūnus čia jie medžioja. Prieš dešimt metų, 2014-aisiais, ten irgi buvo medžiojimo vieta“, – pasakojo aplinkosaugos aktyvistas.

Jo duomenimis, esą Giruliuose yra šaudomi elniai ir šernai.

Jie žino, koks gyvūnas ir kada ateina.

„Kopėčios paslėptos eglyne. Jie atvažiuoja naktį arba vakare, žino, kada gyvūnėlis ateina, nes yra kamera, kuri nusiunčia jiems nuotrauką tiesiai į elektroninį paštą. Tad jie žino, koks gyvūnas ir kada ateina“, – savo įžvalgomis dalijosi aplinkosaugos aktyvistas.

Pasak jo, bandymas surasti brakonierius primena kovą su vėjo malūnais. Tai padaryti esą neįmanoma, tačiau kokių nors veiksmų derėtų imtis.

Tad aplinkosaugos aktyvistai kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą ir pateikė pranešimą apie galimą brakonieriavimą Giruliuose.

Gautas atsakymas, kad pranešimas užregistruotas, o kokių tolimesnių veiksmų derėtų imtis, kol kas informacijos nėra.

Nepaisant to, atvykusieji į Melnragę ir į Girulius ant medžių pastebi aplinkosaugos aktyvistų prikabintus plakatus, kuriuose skelbiama apie galimą brakonieriavimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų