Pereiti į pagrindinį turinį

Prie Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centro atidarytas stadionas

2024-09-20 05:00 diena.lt inf.

Žalia pieva uostamiesčio centre prie Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro virto moderniu sporto aikštynu. Mokyklos pastangomis apleista teritorija per gana trumpą laiką tapo traukos objektu aktyviam jaunimui ir miesto gyventojams.

Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui. Atidarymas: į šventę susirinkę garbingi svečiai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui.

Bus prieinamas visiems

Šią savaitę iškilmingai atidarytas Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro (Taikos pr. 67) rekonstruotas stadionas. Per metus čia įrengti šiuolaikinius reikalavimus atitinkantys dirbtinės dangos bėgimo takai, futbolo aikštė su tikra žole ir laistymo sistema, krepšinio aikštelė su dirbtine danga, skirta vietos įvairiems treniruokliams.

Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktorė dr. Dalia Martišauskienė pasidžiaugė, kad žalia pieva su keliais pasenusiais įrenginiais virto moderniu ir šiuolaikišku, miestą papuošusiu stadionu, prieinamu ne tik aplinkinių mokyklų auklėtiniams, bet ir įvairioms organizacijoms, uostamiesčio gyventojams. Pastarieji naudotis stadionu galės po pamokų, nustatytomis valandomis.

Komanda: daug pastangų įdėjusi Klaipėdos E. Galvanausko profesinio mokymo centro direktorė D. Martišauskienė ir jos pavaduotojas infrastruktūrai Fernandas Narkus džiaugėsi galutiniu rezultatu. V. Jašinskaitės ir D. Šypalio nuotr.

Mokykla dalyvavo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos organizuotoje stadionų atnaujinimo programoje, tačiau siekiant įsirengti modernų stadioną skirto finansavimo neužteko, tad profesinio mokymo centras jam skyrė dalį savo uždirbtų lėšų.

Svečiai negailėjo pagyrų

Iki renovacijos centro gimnazijos ir profesinių klasių mokiniai neturėjo kur sportuoti, tad stadiono atidarymas tapo didžiuliu įvykiu ir švente visai mokyklos bendruomenei ir jos kaimynams. Iškilmingas atidarymas pradėtas nuo būgnų griausmo, jiems aidint svečiai palydėti į išpuoštą stadioną.

 

Šventė: iškilmingas stadiono atidarymas tapo švente visai bendruomenei. D. Šypalio nuotr.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Administravimo departamento direktorius Tomas Gedminas pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai pagerino savo statistiką ir miestas nuo šiol turės dar vieną modernią sporto infrastruktūrą. „Turėsime daugiau jaunų ir sveikų žmonių. Gera mokykla be gero stadiono sunkiai įsivaizduojama“, – sakė ministerijos atstovas, mokyklos komandai dėkodamas už puikų darbą ir linkėdamas gerų darbų tęstinumo.

Klaipėdos miesto savivaldybės vicemerė Lina Šukytė-Korsakė pastebėjo, kad stadionas labai gražiai įsiliejo į bendrą miesto vaizdą. Ji linkėjo, kad stadionas būtų nuolat pilnas sportuojančių žmonių. „Direktorė kartu su komanda nuveikė didžiulį darbą ir pasirūpino, kad uostamiestyje gyventų kuo daugiau sportuojančių ir savo sveikata besirūpinančių žmonių“, – pasidžiaugė vicemerė.

Pokytis: rekonstruotas stadionas pagražino uostamiesčio centrą. V. Jašinskaitės ir D. Šypalio nuotr.

Stadioną pašventino Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčios kunigas Mindaugas Šlaustas. Į šventę susirinkę garbingi svečiai – mokslo, verslo, sporto ir valdžios atstovai negailėjo pagyrų puikiai sutvarkytam stadionui ir linkėjo išnaudoti visas jo teikiamas galimybes. Svečiai šmaikštavo, kad klaipėdiečiai – puikus pavyzdys visai Lietuvai, kaip greitai galima įrengti modernų ir kokybišką stadioną, apeliuodami į liūdnai pagarsėjusią istoriją apie kelis dešimtmečius besitęsiančią situaciją sostinėje.

V. Jašinskaitės ir D. Šypalio nuotr.

Šventę vainikavo fejerverkai ir grupės „8 kambarys“ koncertas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų