Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš šventes žymiai ūgtelėjo siuntų skaičius

2022-12-16 08:15

Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, išaugo siuntų skaičius. Labai tikėtina, kad kitą savaitę jų dar padaugės.

Krūviai: kai kurie kurjeriai per dieną neretai išveža ir per šimtą siuntų.
Krūviai: kai kurie kurjeriai per dieną neretai išveža ir per šimtą siuntų. / Ž. Gedvilos / BNS nuotr.

Užstrigo pusnyse

Šiomis dienomis iššūkių dėl slidžių ar užpustytų kelių patyrė ir kai kurie kurjeriai.

"Pastarųjų dienų orų sąlygos šiek tiek apsunkino siuntų transportavimą, kol kas terminų pavyksta laikytis, tačiau nedideli vėlavimai galimi", – teigė tarptautinės siuntų bendrovės "Venipak" marketingo vadovė Asta Raudonienė.

Ji pasakojo, kad įmonėje dirbantys kurjeriai turi ilgametę vairavimo patirtį, tad su eismo iššūkiais susitvarko.

"Omniva LT" logistikos skyriaus vadovas Laurynas Kazlauskas informavo, kad su sunkumais keliuose susiduria tie kurjeriai, kurie vyksta į atokesnes gyvenvietes pristatyti siuntų į namus.

"Yra pasitaikę atvejų, kai kurjeriai įstringa pusnyse. Dažnai ir patys gavėjai informuoja, ar yra galimybė atvažiuoti iki pat nurodyto objekto, jeigu ne – kalbamės su siuntų gavėjais ir ieškome alternatyvų, kaip perduoti", – tikino L. Kazlauskas.

Kurjeriai susiduria ir su automobilio stovos problemomis.

"Būna, kad kurjeris atvažiuoja į namus ir mašiną pasistato kelyje, o kitos mašinos nepravažiuoja. Tokių situacijų – daug. Rajonuose kita problema – ten ne taip greitai valomi keliai", – sakė DPD Komunikacijos vadovas Tomas Vaišvila.

Išaugo apie 12 proc.

"Jeigu lygintume pirmąsias 12 gruodžio dienų su tuo pačiu laikotarpiu lapkritį, augimas būtų apie 12 proc. Šiuo metu uostamiestyje kas savaitę per "LP Express" paštomatus siunčiamų siuntų kiekiai vidutiniškai išauga apie dešimtadaliu", – teigė Lietuvos pašto Komunikacijos projektų vadovas Lukas Zadarackas.

Pasak jo, Lietuvoje siuntos vidutiniškai keliauja apie dvi tris dienas siunčiant paštu, ir vieną darbo dieną per šios įmonės paštomatų ir kurjerių tinklą.

"Jeigu paprastai, ne Kalėdų sezono metu, pakanka atvažiuoti vieną du kartus, dabar atvažiuoja tris ir daugiau kartų. Prieš porą savaičių sutrumpinome siuntų laikymo laiką. Paprastai būdavo septynios dienos, dabar padarėme tris. Įvairia informacija gavėjus skatiname, kad atsiimtų siuntas, kad kiti galėtų išsiųsti, nes vieni perka, kiti parduoda", – priminė T. Vaišvila.

Norintieji, kad siunta Lietuvoje gyvenančius artimuosius pasiektų iki Kalėdų, laiko dar šiek tiek turi.

DPD kurjeriai per dieną į Klaipėdą pristatydavo apie 60–70 siuntų, šventiniu laikotarpiu šie skaičiai viršija 100 siuntų per dieną. Tad tempas – intensyvus, kurjeriai priversti skubėti.

Taip pat akcentuojama, kad siuntos atvežimas įstringa dėl netiksliai nurodyto adreso ar kitų duomenų. Tuomet gaištamas laikas tikslinant informaciją.

Iki Kalėdų suspės

Norintieji, kad siunta Lietuvoje gyvenančius artimuosius pasiektų iki Kalėdų, laiko dar šiek tiek turi.

"Lietuvos miestus tikrai pasieks, šią savaitę viską susitvarkius beveik galėčiau duoti šimtą procentų. Kalėdinei savaitei pridėčiau vieną arba dvi dienas. Pirmadienis dar ta diena, kai galima su šiokia tokia rizika siųsti", – sakė DPD Komunikacijos vadovas T. Vaišvila.

"Omniva LT" logistikos skyriaus vadovas L. Kazlauskas taip pat teigė, kad vietinės siuntos bus pristatytos kur kas greičiau, nei siunčiamos į užsienį.

O "Venipak" atstovė A. Raudonienė tikino, kad, gavę siuntas iki šios savaitės pabaigos, jas pristatys dar iki švenčių.

Į užsienį – per vėlu?

Ar siunta į Europą dar pasieks jos gavėjus? Tikimybė lyg ir yra, tačiau tai priklauso nuo šalies, į kurią siunčiama.

"Normaliai į Europą siuntos nuvažiuoja per keturias septynias dienas, priklausomai nuo šalies. Į Lenkiją, Vokietiją, Čekiją nuvyksta greičiau. Į tokias šalis kaip Italija, Ispanija važiuos keturias ir daugiau dienų. Dar šią savaitę išsiuntus, galima tikėtis, kad gaus, bet šimto procentų pažado neduočiau", – teigė T. Vaišvila.

Pasak A. Raudonienės, patariama pasilikti bent keleto dienų rezervą.

"Siunčiant siuntas į Šiaurės Ameriką dabar, jos gavėjus pasieks, tikėtina, tik po švenčių. Tačiau tam, kad iki švenčių būtų pristatytos kalėdinės siuntos tokiomis lietuvių pamėgtomis kryptimis kaip Didžioji Britanija, Vokietija, Airija, Skandinavijos šalys, laiko dar šiek tiek yra. Skaičiuojama, kad iki Vakarų Europos šalių siuntos keliauja nuo šešių iki trylikos kalendorinių dienų", – teigė L. Zadarackas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų