Pereiti į pagrindinį turinį

Prieš Vėlines į kapines veš daugiau autobusų

2012-10-26 10:34
Prieš Vėlines į kapines veš daugiau autobusų
Prieš Vėlines į kapines veš daugiau autobusų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nuo rytdienos į Lėbartų ir Joniškės kapines važiuos daugiau autobusų Taip siekiama, kad prieš Vėlines klaipėdiečiams būtų patogiau nuvykti sutvarkyti artimųjų kapus.

Organizuos specialius reisus

Nuo rytdienos į Lėbartų kapines pradės važiuoti ne tik 11, bet ir 111 numeriu pažymėti miesto autobusai. Pastarasis maršrutas tradiciškai organizuojamas per Vėlines.

111 numeriu pažymėti autobusai važiuos ir sekmadienį. Dar daugiau autobusų į kapines važiuos pirmadienį, antradienį ir trečiadienį. Bus organizuojami papildomi ir 11, ir 111 autobusų reisai.

Ketvirtadienį, Visų šventųjų dieną, kai visi važiuoja pagerbti mirusių artimųjų, dažniau važiuos ir 17, 18 numeriu pažymėti autobusai. Bus organizuojami dar su specialūs maršrutai – 99 ir 117. Pastarasis jungia Lėbartų ir Joniškės kapines.

Dėl specialiųjų maršrutų organizavimo lapkričio 1-ąją nuo 9 iki 19.10 val. nevažiuos 9 numeriu pažymėti autobusai. Taip pat nebus organizuojamas 18A maršrutas. 17 ir 18 numeriu pažymėti autobusai nevažiuos į „Jaunystės“ stotelę.

Stebės situaciją

Pasak viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktoriaus Gintaro Neniškio, nuo oro sąlygų priklausys, kiek žmonių važiuos į kapines.

„Prognozuojama, kad šeštadienį ir sekmadienį atvės, tačiau mažiau lis, todėl žmonių srautai gali būti didesni. Sutarėme su vežėjais, kad jei matys, jog keleiviai netelpa į autobusą, praneš. Tuomet paleisime daugiau autobusų“, – pabrėžė G. Neniškis.

Šiemet specialūs autobusų maršrutai į kapines bus organizuojami ir po lapkričio 1-osios.

Keliai virto purvynu

Automobilių važiavimo į Lėbartų kapines schema išliko tokia pat kaip ir praėjusiais metais. Sudėtingesnės eismo sąlygos dėl remontuojamos Joniškės gatvės bus prie Joniškės kapinių.

„Vairuotojai, norintys patekti į Joniškės kapines, turės iš Liepų gatvės sukti į Klemiškės, o išvažiuoti Rūko gatve“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Transporto skyriaus vyriausiasis specialistas Vytautas Paukštė.

Vairuotojams patariama stebėti kelio ženklus, nes jie padės išvengti nepatogumų.

G.Neniškio teigimu, prie kapinių eismą reguliuos policijos pareigūnai. Jei bus didelės spūstys, arčiausiai kapinių esančiose gatvėse bus organizuojamas vienpusis eismas arba leidžiama įvažiuoti tik autobusams.

„Žmonėms patarčiau per Vėlines palikti savo automobilius ir sėsti į autobusus“, – rekomendavo G. Neniškis.

V. Paukštė buvo nuvykęs apžiūrėti prie Lėbartų esančius kelius. Juos Klaipėdos rajono savivaldybė prieš Vėlines žadėjo šiek tiek paremontuoti.

„Keliai šiek tiek palyginti, tačiau palijus jie virto purvynu. Klaipėdos rajono savivaldybė turėtų pasirūpinti, kad jie būtų dar palyginti“, – teigė vyriausiasis specialistas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų