Pereiti į pagrindinį turinį

Rajone nurodyta, kiek kartų vedžioti šunį

2013-07-02 17:00
Rajone nurodyta, kiek kartų vedžioti šunį
Rajone nurodyta, kiek kartų vedžioti šunį / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės patvirtintose gyvūnų laikymo taisyklėse nuo šiol yra numatyta ne tik tai, kiek kvadratinių metrų buto ploto turi tekti vienam augintiniui, bet ir kiek kartų jis turi būti išvestas į lauką.

Katė, kaip ir šuo, sveriantis iki 10 kilogramų, bute arba name turi turėti ne mažesnę kaip 10 kvadratinių metrų erdvę.

Nuo 20 iki 40 kg sveriantis šuo turi turėti apie 20 kv/m plotą. Kur kas daugiau erdvės prireiks augintiniui, jei bute bus laikoma visa šuniukų ar kačiukų vada.

Klaipėdos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Edgaras Kuturys tikino, kad naujosios taisyklės numatys kelias naujoves.

„Šios taisyklės paruoštos vadovaujantis pavyzdinėmis taisyklėmis. Ir mes šypsojomės ir juokėmės, tačiau tai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pasiūlė įtraukti ploto normas gyvūnams. Suprantama, kad mes nevaikščiosime su svarstyklėmis ir nesversime šunų namuose ir nematuosime, kokiame plote jie gyvena“, – kalbėjo E.Kuturys.

Taisyklėse numatyta ir daugiau gyvūnų gerovės nurodymų. Jei šuo nebus laikomas voljere, jis turės būti išvedamas pasivaikščioti ne rečiau kaip 1 kartą per dieną ne trumpesniam kaip 1 valandos laikotarpiui arba ne rečiau kaip 2 kartus per dieną ne trumpesniems kaip 30 minučių laikotarpiams.

„O štai gyvūnų šeimininkai galės pasirinkti, ar šunį vedžioti su pavadėliu, ar be jo. Tai nebus privaloma“ , – pastebėjo E.Kuturys.

Klaipėdos rajono gyventojai, pasak E.Kuturio, neturi prievolės savivaldybėje registruoti savo augintinių.

„Juos registruos Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, o registracija bus privaloma nuo 2016 m.“, – sakė E.Kuturys.

Rajono gyventojai neprivalo gauti daugiabučio gyventojų sutikimo dėl gyvūno laikymo.

Už šių taisyklių nesilaikymą gresia įspėjimas arba bauda iki 200 litų.

„Pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, jei šuo užpuls ir įkąs praeiviui, grės dar didesnė bauda“, – tikino E.Kuturys.

Šiose taisyklėse pažymėta, kad šunis rekomenduojama vedžioti savivaldybės administracijos įrengtose gyvūnų vedžiojimo aikštelėse, jei jos yra, kitais atvejais – laukymėse, kitose rečiau žmonių lankomose vietose.

„Kol kas šunų vedžiojimo aikštelių rajone nėra. Oficialiai jos nėra įteisintos, nors vietos numatytos“, – kalbėjo Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų