Pereiti į pagrindinį turinį

Suka galvas dėl atrakcionų

2016-06-12 09:00

Neatsiradus investuotojų, kurie pastatytų apžvalgos ratą Danės skvere, miesto valdžia svarsto galimybę įrengti tokios pačios paskirties, tik kiek kitokį įrenginį. Tokio pasiūlymo sulaukta iš vienos olandų kompanijos.

Argumentai: investuotojų teigimu, įrengti tokį apžvalgos ratą, kokį nori savivaldybė, yra per brangu.
Argumentai: investuotojų teigimu, įrengti tokį apžvalgos ratą, kokį nori savivaldybė, yra per brangu. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Dienraštis „Klaipėda“ jau rašė, kad miesto savivaldybė siekė, jog Danės skvere atsirastų apžvalgos ratas, kuris veiktų ne tik vasarą, bet ir šaltuoju metų laiku.

Investuotojų buvo ieškoma paskelbus konkursą. Sąlygose buvo nurodyta, kad apžvalgos ratas turėtų būti ne žemesnis nei 38 metrai. Iš pradžių reikalauta, kad investicijos turi siekti 1,5 mln. eurų.

Vėliau, nesulaukus pasiūlymų iš investuotojų, reikalavimai sušvelninti. Investicijos sumažintos penkis kartus – iki 300 tūkst. eurų. Manyta, kad tada pavyks sulaukti didesnio susidomėjimo, tačiau vis tiek nebuvo gauta nė vieno pasiūlymo.

Svarstyta galimybė skelbti dar vieną konkursą, investuotojams pasiūlyti daugiau vietų, kur galėtų statyti ratą. Buvo galvojama peržiūrėti ir sąlygose nurodytus terminus, per kuriuos investuotojas turėtų pastatyti įrenginį. Iš pradžių norėta, kad atrakcionu klaipėdiečiai galėtų naudotis jau šią vasarą.

Nors antras konkursas nebuvo paskelbtas, savivaldybė sulaukė pasiūlymo iš vienos olandų kompanijos. Ši siūlė Klaipėdoje pastatyti ne apžvalgos ratą, o kitą įrenginį.

„Juk yra įvairių. Galima ir specialų keltuvą sumontuoti. Kompanija aiškino, kad rato įrengimas yra labai brangus“, – tvirtino Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Tačiau kompanija, kuri pasisiūlė pastatyti kitokį apžvalgos įrenginį, pageidauja, jog savivaldybė suteiktų vietą mobiliems atrakcionams, kurie galėtų veikti ir Jūros šventės metu.

„Šventės organizatoriai toje vietoje, kurią nusižiūrėjo kompanija, yra numačiusi kitiems atrakcionams. Tai būtų tik pabandymas. Jei apžvalgos įrenginys pasiteisintų, tada kompanija jį sumontuotų ir kitais metais. Svarstome, ką daryti. Sprendimas nėra priimtas“, – teigė R.Armonas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų