Pereiti į pagrindinį turinį

Sutramdyti žmonių srautus pavyko

2010-02-15 09:45
Sutramdyti žmonių srautus pavyko
Sutramdyti žmonių srautus pavyko / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Organizuojant didžiųjų burlaivių regatos "The Tall Ship's Races Baltic" finalinį renginį pirmą kartą uostamiestyje buvo panaudota srautų reguliavimo sistema, kuri padėjo išvengti didelių žmonių sambūrių.

Anot jos koordinatorės Rūtos Ruškytės, ši sistema veikė labai paprastai – žmonėms iš statybinių tvorelių buvo sudaryti takai, kurie nurodė kryptis. Prie šių tvorelių buvo įrengti postai, kuriuose budėjo Jūrų šaulių rinktinės nariai. Jie ir atliko pagrindinį reguliavimo darbą – kai susidarydavo didesni žmonių srautai, dalis jų būdavo neįleidžiami bei nukreipiami į kitas vietas. Taip reguliuojant žmonių srautus ir pavyko išvengti spūsčių.

"Srautų reguliavimo sistema daugelyje pasaulio šalių sėkmingai veikia jau daugybę metų, tačiau Lietuvoje ją pritaikėme pirmą kartą. Nors tai padaryti buvo nelengva, tačiau viskas pavyko taip, kaip suplanuota, tad manau, kad kituose renginiuose vėl ją taikysime. Žinoma, ateityje šią sistemą patobulintume, nes regatos metu paaiškėjo ir kai kurie jos trūkumai", – pasakojo R.Ruškytė.

R.Ruškytė prisiminė, jog šventės metu būta ir įvairių nesusipratimų – kai kurie klaipėdiečiai ar svečiai bandė griauti kryptį nurodančias tvoreles. Kai kurie jas pakėlę mėgino įsmukti į vidų neleistinose vietose. Tačiau didelių incidentų policijos pareigūnų dėka išvengta.

R.Ruškytė įsitikinusi, jog visa regatą organizavusi komanda liko patenkinta savo darbu. Mergina teigė, jog jau dabar visi svarsto, ką padaryti, kad šiųmetė "Jūros šventė" būtų dar įspūdingesnė.

"Nors visi sukame galvas, ką padaryti, kad "Jūros šventė" visiems įsimintų dar labiau nei pernykštė burlaivių regata, suprantame, kad tai neįmanoma. Burlaiviai daugelio atmintyje išliks dar ilgai, tad juos nustelbti būtų labai sunku", – kalbėjo pašnekovė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų