Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp vertintojų bus princas Čarlzas

2009-03-07 09:00
Tarp vertintojų bus princas Čarlzas
Tarp vertintojų bus princas Čarlzas / N.Jankausko nuotr. Atrankos ture Vilius Bartninkas iš Vilniaus Žirmūnų gimnazijos išraiškingai kalbėjo apie jaunimo vaidmenį.

LCC tarptautiniame universitete septintus metus iš eilės vyko jaunųjų oratorių konkursas, kuriame dalyvavo jaunuoliai iš 39 Lietuvos mokymo įstaigų.

Dvyliktą kartą rengiamas konkursas persikėlė į uostamiestį prieš septynerius metus. Į šį renginį siunčiami daugelio Lietuvos miestų oratorinio meno konkursų laimėtojai ir jų mokytojai.

Pagal konkurso reikalavimus jaunuoliai nuo 16 iki 20 metų turi griežtai nustatytą laiką angliškai kalbėti iš anksto nurodyta tema. Šiemet konkursantai dėstė savo mintis atgimimo ir atsinaujinimo tema.

Konkurso dalyviai nuo pat ryto rėžė kalbas prieš savo grupės konkursantus ir komisijos narius. Šiemet oratorius vertino Vilniaus bei M.Romerio universitetų, LCC tarptautinio universiteto profesoriai, atstovai iš JAV ambasados, Lietuvos anglakalbių sąjungos ir „Šviesos“ leidyklos.

Kiekvienoje grupėje išrinkti trys geriausieji vėliau kalbėjo dar kartą. Iš jų komisija išrinko tris laimėtojus. Pirmąją vietą laimėjęs Kristijonas Milinis iš Palangos Senosios gimnazijos, kalbėjęs apie ekonominę krizę, dalyvaus pasauliniame jaunųjų oratorių konkurse, kuris gegužės pradžioje vyks Londone. Tarp šio konkurso komisijos narių bus ir princas Čarlzas.

Jaunųjų oratorių konkursą šiemet remia dienraštis „Klaipėda“, įsteigęs specialų prizą laimėtojui bei jo mokytojui.

Be trijų pirmųjų vietų, išrinkti ir specialiųjų nominacijų laimėtojai. Klaipėdos savivaldybė ir dienraštis „Klaipėda“ įsteigė specialų prizą geriausiam uostamiesčio oratoriui. Jis įteiktas Olgai Tkačenko iš Klaipėdos "Žaliakalnio" gimnazijos. Išrinkti ir žiūrovų simpatijas pelnęs bei geriausias LCC tarptautinio universiteto kalbos meno meistrai. Jais tapo palangiškis K.Milinis, kuriam publika plojo atsistojusi, bei Aušrius Filipavičius iš Šiaulių universiteto gimnazijos.

Šiemet į konkursą atvyko jaunieji oratoriai iš Marijampolės, Kauno, Šilutės, Šiaulių, Lazdijų, Radviliškio, Panevėžio, Mažeikių, Birštono, Kretingos, Anykščių, Kaišiadorių, Palangos, Vilniaus ir Klaipėdos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų