Pereiti į pagrindinį turinį

Tarybos narė – į ministeriją

2014-10-08 11:22

Natalja Istomina nuo šio ketvirtadienio pradės darbą Švietimo ir mokslo ministerijoje bei užims vieną iš keturių viceministrų postų. Politikė žada suderinti abu darbus – veiklą Klaipėdos miesto taryboje ir ministerijoje.

Pokyčiai: miesto tarybos narė N.Istomina jau rytoj pradės darbą kaip viena iš švietimo ir mokslo viceministrių.
Pokyčiai: miesto tarybos narė N.Istomina jau rytoj pradės darbą kaip viena iš švietimo ir mokslo viceministrių. / Vytauto Petriko nuotr.

Natalja Istomina nuo šio ketvirtadienio pradės darbą Švietimo ir mokslo ministerijoje bei užims vieną iš keturių viceministrų postų. Politikė žada suderinti abu darbus – veiklą Klaipėdos miesto taryboje ir ministerijoje.

"Jau esu paskirta, dokumentai – sutvarkyti. Nuo spalio 9-osios pradedu veiklą sostinėje", – patvirtino N.Istomina.

Šiandien – paskutinė diena, kai politikė Klaipėdos universitete eina Sveikatos mokslų fakulteto prodekanės tarptautiniams ryšiams ir plėtrai pareigas. Moteris pripažino, jog mėgstamą darbą jai palikti gaila.

Visos sritys, kurios priklauso Švietimo ir mokslo ministerijai, yra suskirstytos į keturias grupes: mokslas ir technologijos, studijos, mokyklos ir ikimokyklinis ugdymas bei neformalusis ugdymas.

Būtent pastaroji sritis ir atiteks naujai iškeptai viceministrei.
N.Istominai teks kuruoti neformalųjį ugdymą švietimo įstaigose, socialinėse, pedagoginėse bei psichologinėse tarnybose, rūpintis vaikų sveikatinimo ir sveikatos priežiūros problemomis mokyklose, užklasine švietimo bei neformaliojo ugdymo įstaigose organizuojama veikla, smurto prevencija bei koordinuoti ministerijai pavaldžias, minėtą problemą sprendžiančias įstaigas.

"Šios kryptys man yra pakankamai aiškios ir žinomos", – teigė politikė.

N.Istomina tikina paliekanti darbą tik Klaipėdos universitete, o iš miesto tarybos trauktis neketina. Moteris sieks suderinti viceministrės ir tarybos narės darbą, mat net ir įstatymiškai šios dvi veiklos viena su kita nesikerta.

"Kaip buvau klaipėdietė, taip ir liksiu. Vilniuje planuoju atstovauti visai Lietuvai, bet labiausiai – ir uostamiesčiui. Juk ten ne taip ir daug klaipėdiečių", – planus atskleidė pašnekovė.

Politikė užtikrino, jog šiuo metu jau yra numačiusi, kaip derins tarybos narės bei viceministrės pareigas. Be to, N.Istomina neplanuoja keisti gyvenamosios vietos ir persikelti į sostinę.

Kai kuriuos uostamiesčio klausimus ji imsis spręsti nuotoliniu būdu, o į posėdžius, kuriuose numatytas privalomas dalyvavimas, skubės iš Vilniaus.

N.Istomina užtikrino jau pasidomėjusi, jog tas valandas, kurias praleis spręsdama Klaipėdos problemas, ministerijoje galės atidirbti kitu laiku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų