Pereiti į pagrindinį turinį

Tikrinti skaitiklių – švariais batais

2010-04-09 05:00
Tikrinti skaitiklių – švariais batais
Tikrinti skaitiklių – švariais batais / Roko Medonio nuotr.

Skaitiklius klaipėdiečių namuose tikrinantys kontrolieriai ar prietaisus keičiantys šaltkalviai nuo šiol purvo nebeprineš, nes įėję į butus jie apsiaus specialų batų apavą.

Viena pirmųjų tokią naujovę įdiegė karšto ir šalto vandens skaitiklius tikrinanti bei keičianti bendrovė „Klaipėdos vanduo“.

Vandentiekininkus įsigyti batų apavus paskatino miesto tarybos narė Alina Velykienė.

„Pas mane atėjo patikrinti skaitiklių. Prie durų paprašiau kontrolieriaus, kad nusiautų batus, nes namie maži vaikai, todėl nenoriu, jog prineštų purvo. Išgirdęs tokį prašymą, kontrolierius apsisuko ir išėjo, o aš pašto dėžutėje radau pranešimą, kad kontrolieriai nerado nieko namuose“, - pasakojo politikė.

Po tokio akibrokšto ji raštu kreipėsi į bendrovės „Klaipėdos vanduo“ generalinį direktorių Leoną Makūną ir pasiūlė visiems kontrolieriams nupirkti batų apavą, kad daugiau nekiltų nesusipratimų.

„Viena pora celofaninio batų apavo kainuoja vos 18 centų. Pakanka mažų išlaidų, o vartotojai būtų patenkinti“, - nuomonę reiškė A.Velykienė.

Įmonės „Klaipėdos vanduo“ administracija tokių pasiūlymu iškart pasinaudojo - nupirko 2 tūkst. porų batų apavo, kuriuos išdalijo ne tik skaitiklių kontrolieriams, bet ir prietaisus keičiantiems šaltkalviams.

„Klaipėdos vandens“ Pardavimų departamento direktorius Dangeras Aleksandrovas tvirtino, jog klaipėdiečiai džiaugiasi tokiais pokyčiais. „Anksčiau, kai tų apavų dar neturėjome, sulaukdavome pasipiktinusių žmonių skambučių, kad kontrolieriai pritrypė kambarius. Dabar nesusipratimų nebekyla“, - džiaugėsi D.Aleksandrovas.

Batų apavą atrado ir bendrovės „Lietuvos dujos“ Klaipėdos filialo kontrolieriai. Specialus apavas išdalytas ne tik skaitiklius tikrinantiems kontrolieriams, bet ir avarinės tarnybos darbuotojams.

„Visi jie tuos apavus turi, nes tai yra kaip darbo priemonė. Dabar nebekyla ginčų dėl kontrolierių ar kitų specialistų patekimo į butą. Anksčiau pasitaikydavo tokių atvejų, kad žmonės mūsų darbuotojų nenorėdavo įsileisti, nors jie pasižadėdavo nusiauti batus ir būti tik su kojinėmis“, - neslėpė „Lietuvos dujų“ Klaipėdos filialo vadovas Regimantas Nausėda.

Į klaipėdiečių butus tenka užeiti ir bendrovės VST kontrolieriams, nes ne visi elektros skaitikliai yra laiptinėse. Jei kontrolieriams prireikia užeiti į butą, jie laikosi klientų aptarnavimo standartų ir etiketo reikalavimų, todėl nusiauna batus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų