Pereiti į pagrindinį turinį

Tikrintojai vėl auklėjo apsileidėlius

2013-04-26 19:40
Tikrintojai                  vėl auklėjo apsileidėlius
Tikrintojai vėl auklėjo apsileidėlius / Vytauto Petriko nuotr.

Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai rengė reidus ir tikrino, kaip savo turtą prižiūri apleistų statinių savininkai, kaip klaipėdiečiai laikosi gyvūnų augintojams keliamų reikalavimų.

Tramdė dešimtine

Kova su griuvenų savininkais vyksta jau ne pirmus metus, daugelis miesto vaizdą darkančių ir griuvėsiais tuoj tapsiančių statinių savininkų jau yra įspėti susitvarkyti savo turtą. Tačiau padėties nepakeitė net miesto valdžios skirtos baudos – baudžiant pirmą kartą jos tesiekė 10 litų.

Ketvirtadienį Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai apžiūrėjo Puodžių gatvės 27 namą.

„Šis pastatas apleistas, neprižiūrimas, nors jis yra įtrauktas į Kultūros paveldo vertybių sąrašą. Šis statinys nyksta. Valstybė dėl nepriežiūros tokius objektus gali priverstinai išpirkti iš jų savininkų“, – apie esamą situaciją pasakojo Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Priteisė sumokėti 18 tūkst. litų

Gavę nurodymą sutvarkyti griūvantį namą, savininkai mėgino jį užsandarinti, kad bent pašaliniai asmenys į jį nepatektų.

„Juk čia buvo rasti kažkieno palikti karstai. Apleistų statinių savininkams pirmą kartą skiriama 10 litų bauda, tačiau vėliau ji gali išaugti net iki 2 tūkst. litų“, – aiškino V.Valys.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vyriausiasis valstybinis inspektorius Vitalijus Juška aiškino, kad šio pastato savininkams teismas priteisė sumokėti per 18 tūkst. litų žalos.

„Dar pernai buvo sudarytas žalos skaičiavimo aktas ir nurodyta, kad netvarkant šio pastato valstybei buvo padaryta žala. Teismas priteisė šią sumą, tačiau pastato savininkai teisme nepasirodė. Kiek žinome, įmonė yra bankrutuojanti, bet jei pavyks išsireikalauti šią sumą, ją panaudosime šio pastato priežiūrai“, – aiškino V.Juška.

Kiemai virto šiukšlynais

Tikrintojai apžiūrėjo Šaulių 25 namą, kuris priklauso sostinėje registruotai įmonei. Šiai vadovauja uostamiestyje žinomas Valdas Trinkūnas, kurį laiką vadovavęs liūdnai pagarsėjusiai įmonei „Jūra“.

„Tas namas taip pat yra kultūros paveldo objektas, o sienos jau griūva, jis yra avarinės būklės. Už statinio nepriežiūrą savininkams gresia atsakomybė“, – pastebėjo V.Valys.

Tikrintojai vyko į Nemuno gatvę apžiūrėti 47 numeriu pažymėto pastato.

„Tačiau savininkų negalime prisikviesti, Palangoje gyvenantys žmonės ignoruoja mūsų kvietimus, tad kreipėmės į policiją, kad juos atvesdintų. Policija aiškina, kad neranda šių gyventojų“, – pasakojo Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas.

Minijos gatvėje pareigūnai veltui trypčiojo prie 51 numeriu pažymėto pastato, kuris priklauso žinomo krepšininko broliui.

„Situacija ten labai prasta. Pastatas apgriuvęs ir neprižiūrimas. Net teritorija virtusi šiukšlynu“, – aiškino savivaldybės darbuotojas.

Tikrintojai ruošiasi išsiuntinėti pranešimus tokių objektų savininkams ir skirs nuobaudas.

Šunų vedžiotojams – baudos

Po pietų Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai patruliavo pietinėje miesto dalyje stebėdami, ar gyventojai laikosi gyvūnų laikymo taisyklių.

Tikrintojai užklupo tris šunų augintojus, kurie vedžiojo keturkojus be pavadėlių, antsnukių, be šuns registravimo pažymėjimų.

„Net sporto aikštynuose ir tose vietose, kur žaidžia vaikai, žmonės vedžiojo šunis. Jų taip pat laukia įspėjimas ar net bauda iki 200 litų“, – sakė V.Valys.

Tik viena reido dalyvių sutikta moteris su šuneliu tikino, kad surenka augintinio paliktus ekskrementus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų