Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio kiemai šienaujami ne visur

2009-08-12 12:34
Situacija: įmonei „City Service“ priklausančios daugiabučius administruojančios bendrovės nutraukė kiemų šienavimą, likę administratoriai žolę dar bando pjauti.
Situacija: įmonei „City Service“ priklausančios daugiabučius administruojančios bendrovės nutraukė kiemų šienavimą, likę administratoriai žolę dar bando pjauti. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Didžioji dalis namų valdų nutraukė kiemų šienavimą. Administratorių teigimu, taip juos pasielgti privertė miesto valdžia, pareiškusi, kad tokia paslauga niekam nereikalinga.

Nušienavo matomiausias vietas

Įmonės „City Service“, kuriai priklauso šešios uostamiestyje daugiabučius namus administruojančios bendrovės, Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys tvirtino, jog prieš Jūros šventę ir regatą „The Tall Ships' Races Baltic – 2009“ kiemai buvo šienaujami iš peties.

Žolė buvo nupjauta visose bendrovių „Buitis be rūpesčių“ ir „Vingio valdos“, dalyje „Pempininkų valdų“ teritorijos, matomiausiose „Ąžuolyno valdų“ ir „Mūsų namų valdos“ vietose. Šienaujama buvo ne tik dalgiais rankiniu būdu, bet ir pasitelkus specialią techniką.

„Supratome, jog miesto negalime palikti likimo valiai. Nenorėjome, kad šventės metu jis atrodytų tragiškai. Viską darėme iš savų lėšų. Iš savivaldybės nesulaukėme nei kompensacijos, nei apmokėjimo už kurą, nei padėkos“, – tvirtino vadovas.

Nebeužtenka savų lėšų

M.Genys neslėpė, jog yra nemažai vietų, kurių nepalietė dalgis. Tačiau įmonei priklausančios valdos po Jūros šventės nutraukė kiemų šienavimą.

„Nebetvarkome, nes savivaldybė nesprendžia šio klausimo. Prieš derybas dėl kiemų valymo klausėme valdžios atstovų, ar šie norėtų, jog iki lapų kritimo porą kartų nušienautume teritorijas. Buvo pasakyta, kad ši paslauga nereikalinga. Jeigu atsakingiems žmonėms nerūpi, tai kodėl mums turi rūpėti?“ – klausė M.Genys.

Padalinio vadovas pabrėžė, jog įmonės nebegali savo sąnaudomis šienauti kiemų.

„Parodėme, jog nušienauti kiemus įmanoma, tačiau negalime to daryti iš savo lėšų. Finansavimas kiemų valymui sumažintas. Nebeturime ir žmonių, kuriuos galėtume skirti šiai paslaugai atlikti. Bijome, kad neatsitiktų taip, jog atėjus žiemai nebus kam kasti sniego“, – nuogąstavo M.Genys.

Anot padalinio vadovo, technika – dalgiai, trimeriai, traktoriukai – žolės pjovimui yra. Iš savivaldybės buvo prašoma tik lėšų degalams. M.Genio teigimu, šešių namų valdų teritorijai nušienauti reikėtų apie 30 tūkst. litų.

„Pagal plotus tokia suma yra juokinga. Neprašome pinigų už pačią paslaugą. Reikia tik degalų. Savivaldybė galėtų jų nupirkti pati ar skirti lėšų. Mums nesvarbu“, – tvirtino vadovas.

Sulaukė gyventojų spaudimo

Kitos namus administruojančios įmonės „Vitės valdos“ ir „Debreceno valda“ bei „Paslaugos būstui“ ir „Laukininkų valdos“ planuoja toliau šienauti kiemus savais resursais.

„Pjauname minimaliai, kiek galime. Nupjovėme žolę kiemuose palei Debreceno gatvę, matomiausiose vietose miesto centre. Tikiu, jog iki žiemos spėsime viską padaryti“, – prognozavo įmonių „Vitės valdos“ ir „Debreceno valda“ direktorius Remigijus Valentinavičius.

Bendrovės „Laukininkų valdos“ teritorija jau nušienauta, „Paslaugos būstui“ – liko mažiau nei trečdalis. Šių bendrovių direktorė Regina Uznienė aiškino, jog pjauti žole apaugusius kiemus verčia gyventojų skundai.

„Verčiamės per galvą, kad viską spėtume. Kol nenupjausime žolės, nebus tvarkos. Problema ta, kad savivaldybė neduoda pinigų šiai paslaugai teikti, o žmonės pyksta ant mūsų, spaudžia. Skundžiasi dėl erkių, netvarkos. Savivaldybė tokių skundų negirdi. Greitai išvis norės, kad tvarka ir švara būtų palaikoma nemokamai“, – pasakojo R.Uznienė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova tvirtino, nieko nežinanti apie tai, jog šešios namų valdos nutraukė kiemų šienavimą.

„Tokia informacija manęs nepasiekė. Iš jų pirkome tik kiemų valymo paslaugą. Nežinau, su kuo jie tarėsi“, – tvirtino I.Nachčiunova.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų