Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiesčio valdžios atostogos – automobilyje

2013-06-14 14:15
Uostamiesčio        valdžios atostogos – automobilyje
Uostamiesčio valdžios atostogos – automobilyje / Vytauto Petriko nuotr.

Kelionės automobiliu po Lietuvą ir už jos ribų, žygiai baidarėmis, romano rašymas, darbas sode – tokias atostogas susiplanavo uostamiesčio valdžios atstovai, kurie poilsiu mėgausis vasarą.

Laikysis tradicijų

Kelias dienas per Pilies džiazo festivalį jau atostogavęs Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tikino, jog apie poilsį kol kas negalvoja. „Tikrai neturiu galutinio sprendimo nei kada, nei kaip atostogausiu. Yra tik toks pirminis planas, jog galbūt ilsėsiuosi pirmąją liepos savaitę, prieš Jūros šventės maratoną. Manau, jog su šeima sėsime į automobilį ir kažkur važiuosime – gal Lietuvoje, o gal ir už jos ribų“, – svarstė V.Grubliauskas.

Jis taip pat planuoja atostogauti ir rugpjūtį, nes jau susiklostė tokia tradicija. „Tačiau dar tikrai nesu susidėliojęs nei su kuo, nei kur važiuosiu. Dabar ne atostogomis esu susirūpinęs“, – tvirtino uostamiesčio vadovas.

Važiuos be vaikų

Klaipėdos mero pavaduotojas Artūras Šulcas ilsėtis išeina nuo ateinančio pirmadienio. Jo atostogos truks dvi savaites. „Pirmą kartą be vaikų su žmona sėsime į automobilį ir važiuosime kur nors pasivažinėti. Kelionė bus ne Lietuvoje, nes joje praleidžiame likusį atostogų laiką“, – teigė A.Šulcas.

Jis tvirtino, jog kelių dienų kelionė automobiliu po artimiausias valstybes buvo šeimos tradicija. Automobilį šeima rinkdavosi todėl, kad jis ne tik suteikia laisvę, bet ir keliauti yra pigiau nei lėktuvu.

Tačiau vaikai šiemet sykiu važiuoti negali, nes dukra baigia gimnaziją ir reikia ruoštis stoti į universitetą, o sūnus baigia aukštąją mokyklą.

„Po kelionės su žmona laukia tokie ūkiški studentiški darbai. Dukrą reikės kažkur nuvežti, sūnų parsivežti. Ir dar, aišku, sodas, daržas, kuris yra didžiausia atgaiva“, – jau atostogų nuotaikomis gyveno vicemeras.

Paklus žmonai

Klaipėdos mero pavaduotojas Vytautas Čepas atostogaus nuo liepos 8 dienos ir poilsiui skirs ne dvi savaites, o visas 28 dienas, kiek ir priklauso. „Aš tai norėčiau sėdėti sodyboje ir rašyti romaną. Bet yra tokie veikėjai kaip žmonos. Ji tikrai mane kur nors išsitemps, o žmonos juk negalima neklausyti“, – juokavo V.Čepas.

Jo teigimu, suplanuota, kad vicemeras su žmona važiuos į gimtąją Aukštaitiją, ten pasivažinės siauruku, Šventosios upėje plauks baidarėmis.

„Kai grįšime, kibsiu į kūrybinį procesą. Rašysiu romaną “Teatro aikštė". Tai toks darbinis pavadinimas, kuris keisis dar tris kartus, tačiau labai noriu parašyti ką nors klaipėdietiško.

Ir Turkija, ir Kreta

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė Judita Simonavičiūtė, regis, neapgailestavo dėl to, jog vasarą atostogauti jai neteks. „Jau keleri metai taip išeina, kad visi paatostogauja, aš lieku vadovauti, o kai jie grįžta, tada ir aš galiu eiti ilsėtis. Be to, susiklostė ir tokia praktika, jog negaliu iškart atostogauti visą mėnesį – poilsį reikia skaidyti į kelias dalis“, – teigė J.Simonavičiūtė.

Šiemet savaitę ji jau ilsėjosi balandį. Vyro gimtadienio proga su juo skrido į Turkiją, kur praleido savaitę.

J.Simonavičiūtė planavo, kad atostogauti savaitę pavyks ir rugpjūčio pabaigoje – keturių draugų kompanija skris į Kretą, išsinuomos automobilį ir stengsis kuo išsamiau pažinti apylinkes.

„Esu tos nuomonės, kad per atostogas reikia kur nors išvažiuoti. Visada ieškome pigiausių pasiūlymų, todėl atostogos tikrai nekainuoja labai daug. Pavyzdžiui, už savaitės kelionę į Turkiją mokėjome 1250 litų“, – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų