Pereiti į pagrindinį turinį

Uostamiestyje renovuota dar per 20 namų

2024-09-19 12:16

Šiais metais uostamiestyje jau baigta renovuoti beveik 20 daugiabučių, dar dalis namų renovuojami, tačiau darbai netrukus turėtų būti baigti. Šiemet miestiečiai taip pat buvo kviečiami teikti paraiškas ir atnaujinti savo daugiabučius pasiekiant A energinio naudingumo klasę, tačiau toks pasiūlymas klaipėdiečių nesuviliojo, jie esą naujovėms ryžtasi vangiai.

Modernizuoja: uostamiestyje šiemet renovuojama per 20 daugiabučių.
Modernizuoja: uostamiestyje šiemet renovuojama per 20 daugiabučių. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Klaipėdos savivaldybės Statinių administravimo skyriaus žiniomis, šiemet uostamiestyje atnaujinta ir modernizuota 16 daugiabučių namų. Dar maždaug dešimt daugiabučių renovuojami, tačiau ir jų darbai greitu metu bus baigti.

„Nuo renovacijos pradžios mieste atnaujinti ir modernizuoti 239 daugiabučiai, tai yra 13,5 proc. iš potencialiai renovuotinų namų“, – teigė savivaldybės atstovas.

Šiais metais Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) taip pat skelbė kvietimus teikti paraiškas tik daugiabučių atnaujinimui ir modernizavimui, pasiekiant A energinio naudingumo klasę ir atnaujinant daugiabučius skydais.

239 – tiek daugiabučių atnaujinta ir modernizuota nuo renovacijos pradžios mieste.

Tai reiškia, jog modernizavus daugiabutį į A energinio naudingumo klasę, gyventojų būstai taptų ekonomiškesni, šildymų sąskaitos būtų mažesnės.

Tačiau uostamiesčio gyventojai savo daugiabučių taip modernizuoti kol kas nesutinka.

„A klasei pasiekti reikia nemažų investicijų, ir nebuvo namų, kurių gyventojai pritartų dalyvavimui. Skydinė renovacija – naujas dalykas, todėl veikiausiai gyventojai kol kas nesiryžta jos išbandyti, nematydami realių pavyzdžių“, – teigė Statinių administravimo skyrius.

Šiuo metu savivaldybė laukia APVA kvietimų B energinio naudingumo klasei pasiekti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų