Pereiti į pagrindinį turinį

Uoste siaučia tikrintojai

2014-04-02 10:19
Vytauto Petriko nuotr.

Rusijos veterinarijos tarnybos ("Rosselchoznadzor") inspektoriai vėl tikrino dokumentus ir šaldytų prekių sandėlius Klaipėdos uosto bendrovėse.

Dėl esą neteisingai sutvarkytų dokumentų ir procedūrų pažeidimų praėjusį mėnesį jau kartą buvo laikinai sustabdytas šaldytos produkcijos gabenimas iš Lietuvos į Muitų sąjungos šalis.

Neoficialiais duomenimis, Rusijos veterinarijos tarnybos inspektoriai ketina patikrinti 15 objektų Klaipėdos uosto įmonėse.

Vakar jie inspektavo bendrovę "Klaipėdos Smeltė". Kompanijos vadovas Rimantas Juška neteikė jokių komentarų. Jis ketina laukti, kol oficialias išvadas pateiks "Rosselchoznadzor" atstovai.

"Jie apžiūri sandėlius, dabar tikrina dokumentus, kur buvo neatitikimai. O mes laukiame, kol susikalbės Lietuvos ir Rusijos veterinarijos tarnybos", – teigė R.Juška.

Prieš porą savaičių Rusijos prašymu kelioms dienoms buvo pristabdyta bet kokia šaldytų produktų krova uosto bendrovėje "Klaipėdos Smeltė".

Kol Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyba atliko auditą, "Klaipėdos Smeltė" kelias dienas nekrovė maisto produktų.

Vėliau Lietuvos maisto ir veterinarijos tarnyboje buvo priimtas sprendimas "Klaipėdos Smeltei" leisti toliau ruošti krovinius tranzitui ir vežimui į Muitų sąjungos šalis.

Po to vėl nuspręsta stabdyti tiek eksportą, tiek tranzitą. Ir vėl tikrinamos šaldytą produkciją eksportuojančios bendrovės Klaipėdoje.

"Šaldytos produkcijos krova mūsų uoste sudaro 0,7 proc. visų krovinių. Tai yra 235 tūkst. tonų per metus. Realiai kiekiai lyg ir nedideli, bet mūsų uostui kiekviena tona yra brangi. Jei net ir tie 0,7 proc. bus prarasti ir niekuo nekompensuoti, patirsime nuostolių", – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos rinkodaros ir bendrųjų reikalų direktorius Artūras Drungilas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų