Pereiti į pagrindinį turinį

Už rūkymą koridoriuje – solidi bauda

2015-01-22 17:30

Dėl rūkymo bendrabučio koridoriuje dviems studentams teks nemenkai pakratyti pinigines. Bauda už rūkymą bendro naudojimo patalpose siekia nuo 28 iki 289 eurų.

Tuščių pakelių tyrimas: nelegalūs rūkalai užima trečdalį rinkos
Tuščių pakelių tyrimas: nelegalūs rūkalai užima trečdalį rinkos / Antano Slavinsko nuotr.

Dėl rūkymo bendrabučio koridoriuje dviems studentams teks nemenkai pakratyti pinigines. Bauda už rūkymą bendro naudojimo patalpose siekia nuo 28 iki 289 eurų.

Kontrolieriai kartu su policijos pareigūnais ketvirtadienį patikrinimą surengė bendrabučiuose, esančiuose Sulupės gatvė 11, Taikos prospektas 16 ir 18.

Buvo stebima, ar nėra rūkoma bendro naudojimo patalpose: koridoriuose, laiptinėse ir kitose vietose. Kontrolieriai taip pat atkreipė dėmesį, ar klaipėdiečiai dūmo netraukia vaikų žaidimų aikštelėse, autobusų stotelių paviljonuose.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys tvirtino, kad patikrinimo metu buvo užfiksuoti du pažeidėjai. Vaikinai rūkė studentų bendrabučio, esančio Taikos prospekto 16, ketvirto aukšto koridoriuje. Kitose vietose pažeidimų nebuvo nustatyta.

„Koridorius yra bendro naudojimo patalpa. Juose rūkyti draudžiama ir pagal bendrabučių vidaus tvarkos taisykles. Tokiuose pastatuose tą daryti draudžiama ir balkonuose“, – komentavo vedėjas.

Pasak V.Valio, vaikinai, kurie buvo pričiupti rūkantys bendrabučio koridoriuje, žinojo, kad pažeidžia tvarką. Jie nebuvo priešiškai nusiteikę.

Už šį pažeidimą jiems gresia įspėjimas arba bauda nuo 28 iki 289 eurų. Pirmą kartą tvarką pažeidusiems asmenys turi galimybę susimokėti pusę minimalios baudos – 14 eurų.

„Baudos tikrai didelės. Sankcijos už rūkymą bendro naudojimo patalpose yra didesnės nei už viešose vietose, kur tai draudžiama daryti. Tai yra ir Gyvenamųjų ir bendro naudojimo patalpų vidaus taisyklių pažeidimas“, – tvirtino vedėjas.

Pasak V.Valio, vis daugiau žmonių žino, kad rūkyti bendro naudojimo patalpose draudžiama. Studentai kontroliuoja ir vieni kitus.

„Nerūkantys skundžia bendro naudojimo patalpose rūkančius asmenys, nes dūmai eina į jų kambarius. Jie neapsikenčia kvapo“, – pasakojo vedėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų