Pereiti į pagrindinį turinį

Vaikus drausmins lipdukas

2009-01-22 17:40
Vaikus drausmins lipdukas
Vaikus drausmins lipdukas / VST nuotr.

Po informatyvių ir pamokančių akcijos pamokų-parodų, mokinukai visą mėnesį piešė ir siuntė savo darbelius į akcinę bendrovę VST, kur iš vaikų kūrinių buvo sukurtas vienas akcijos ženklas „Stok elektra“. 

„Norint pasiekti tikslą - kuo daugiau vaikų apsaugoti nuo nelaimingų atsitikimų, svarbu ne tik mažiesiems papasakoti, paaiškinti, kaip reikia saugiai elgtis su elektra, bet ir vaikus įtraukti į mokomąjį procesą. Būtent todėl prašėme mokinukų nupiešti ženklą, kuris juos pačius ir draugus sustabdytų nuo nesaugaus elgesio prie elektros įrenginių“, - sako projekto iniciatorė Rasa Kruopaitė - Lalienė, akcinės bendrovės VST Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė. 

Vasario mėnesį akcijos organizatoriai - VST darbuotojai - vėl užsuks į rudenį lankytas mokyklas ir vaikams matant ant elektros skydinių ir apšvietimo skydelių užklijuos lipdukus. Jie turėtų sudrausminti vaikus nuo pavojingų žaidimų, ar smalsumo ten, kur gali tykoti elektros pavojus. 

Praėjusių metų rudenį akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ aplankė 26 Vakarų Lietuvos mokyklas. Šį pavasarį akcija vėl keliaus po mokymo įstaigas. Kovo mėnesį planuojama aplankyti dar apie 30 mokyklų. Čia bus surengtos pamokos - parodos, kuomet išradingai, suprantamai vaikams bus pasakojama apie elektros keliamą pavojų ir teikiamą naudą.

Kad informacija geriau užsifiksuotų ir ilgiau išliktų - elektros pavojai sugretinami su egzotiškų gyvūnų keliama grėsme, kuomet netinkamai su jais elgiamasi. Šia akcija siekiama, kad kuo daugiau vaikų žinotų apie elektros keliamus pavojus, mokėtų jų išvengti patys ir pamokytų draugus.

Akcija „Su elektra draugauju, bet neišdykauju“ šiais metais vyks dviem etapais. Vienas jų bus įgyvendinamas kovo, kitas - spalio mėnesį. Šiųmetės akcijos metu bus aplankyta apie 60 Vakarų Lietuvos mokyklų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų