Pereiti į pagrindinį turinį

Valtininkus skandina biurokratai

2009-03-13 09:00
Valtininkus skandina biurokratai
Valtininkus skandina biurokratai / Vytauto Liaudanskio nuotr. Kliūtys: valtininkai negali prašyti ES paramos prieplaukai tvarkyti, nes nesusitaria su Klaipėdos apskritimi dėl žemės nuomos.

Mažųjų laivų ir valčių eksploatavimo bendrijos „Smiltelė“ nariai jau keletą metų negali susitarti su Klaipėdos apskrities viršininko administracija dėl žemės nuomos.

Bendrijai priklauso 765 nuosavybės teise įteisinti valčių garažų sandėliukai ir Smeltalės upėje esanti prieplauka. Ja valtininkai naudojasi jau nuo 1971 metų.

Tik prieš dvejus metus bendrija įteisino šią nuosavybę ir nuo to laiko derasi su apskritimi dėl žemės nuomos sutarties.

Apskrities viršininko administracijos specialistai reikalauja, kad bendrija pateiktų specialųjį arba detalųjį planą, tik tuomet bus galima pasirašyti nuomos sutartį.

„Į apskritį kreipėmės penkis kartus. Mums visada atsakydavo tą patį – reikia detaliojo ar specialiojo plano. Teritorijų planas jiems netiko, nors jame viskas nurodyta. Seimo kontrolierius daro vienas išvadas, apskrities administracijos darbuotojai rašo visai ką kita. Jų atsakymas bendrijos visada netenkino, todėl kreipėmės į teismą“, – kalbėjo Kęstutis Gelumbauskas, valtininkų bendrijos pirmininkas.

Valčių prieplauka yra uosto rezervinėje teritorijoje. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija buvo pradėjusi viso Smiltelės kvartalo detaliojo plano rengimą, nes norėjo atsisakyti šios teritorijos. Bet „Smiltelės“ bendrijos nariai prieštaravo parengtam planui, baigėsi detaliojo plano rengimo sąlygos. Šiuo metu uostas neketina rengti naujo plano. O be jo valtininkai nebegali pratęsti žemės nuomos sutarties su apskritimi. Todėl jiems užtveriamas kelias prašyti ES paramos tvarkyti uostelį ir imtis kitos veiklos.

Dėl Smeltalės upės žiotyse įsikūrusių valčių garažų vyksta ir daugiau konfliktų. Gyventojai prieštarauja, jog garažai aptverti tvora, kuri užtveria kelią prie upės. „Visi vartai atidaryti. Gyventojai gali laisvai eiti. Tik vienam dabar jau Seimo nariu tapusiam gyventojų bendrijos pirmininkui Evaldui Jurkevičiui tai nepatinka“, – teisinosi valtininkai.

Klaipėdos apskrities viršininko administracijos specialistai stebėjosi, kaip galima apsitverti valstybinę žemę. Bendrijos nariai tvirtino, jog tvorų jie nestatė, todėl ir negriaus. O be to, jos reikalingos valtininkų turtui apsaugoti.

K.Gelumbauskas už tai valdininkams baksnoja į jų prieplaukos teritorijoje esančius bendrovės „Klaipėdos vanduo“ pastatus ir pirtį. „Kaip gali šie neįteisinti pastatai priklausyti bendrovei?“ – priekaištavo K.Gelumbauskas. Apskrities specialistai patvirtino, jog šie pastatai – bendrovės „Klaipėdos vanduo“ nuosavybė, įteisinta Registrų centre. „Kaip įteisinta, mes negalime pasakyti, bet šį faktą žinome“, – teigė valdininkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų