Pereiti į pagrindinį turinį

Vandalams patrauklus taikinys – autobusų stotelė

2012-09-26 05:00
Vandalams patrauklus taikinys – autobusų stotelė
Vandalams patrauklus taikinys – autobusų stotelė / Vytauto Petriko nuotr.

Naktį šėlstantis jaunimas suniokojo Sausio 15-osios gatvėje esančią autobusų stotelę. Tačiau dūžtančių stiklų garsą išgirdę aplinkinių namų gyventojai, nors ir matė vandalus, į policiją nesikreipė.

Policijai nepranešė

„Liūdna žiūrėti, kaip atrodo po langais esanti stotelė – stiklai išdaužyti, šalia guli numestas medinis tašas, išluptas greičiausiai iš netoliese esančio kiosko. Nuo ryto niekas netvarko šių stiklo šukių“, – pasakojo antradienį į redakciją paskambinusi moteris.

Klaipėdietė aiškino, kad naktį į antradienį žvalgėsi pro langą, kai išgirdo triukšmą gatvėje.

„Aš mačiau du vaikinus ir vieną merginą. Man gaila, kad taip žmonės elgiasi. Ne pirmą kartą čia dūžta langai. Mačiau, kaip jaunimas nuėjo. Nutiko tai šiek tiek po vidurnakčio. Kodėl nepaskambinau į policiją? Nežinau“, – vis dejavo moteris.

Klaipėdoje ne pirmą kartą vandalai suniokoja autobusų stotelių paviljonus, tačiau tik mažytę dalį šių nusikaltimų pavyksta ištirti.

Už nuostolius neatlygina

Bendrovės „JC Decaux Lietuva“, kuriai mieste priklauso apie 100 stotelių, Technikos skyriaus vadovas Giedrius Simonkevičius pripažino, kad visoje Lietuvoje padaroma šimtai tokių nusikaltimų, tačiau tik dešimtis jų pavyksta išaiškinti.

„Įmonei labai retai pavyksta prisiteisti žalos atlyginimą. Kartais policija praneša apie incidentus, kartais gyventojai paskambina. Jei pavyksta sulaikyti ir išaiškinti nusikaltėlius, žala yra išieškoma teisme“, – kalbėjo G. Simonkevičius.

„JC Decaux Lietuva“ atstovas tikino, kad įmonė dažniausiai suniokotas stoteles remontuoja iš savo lėšų.

„Visoje Lietuvoje turime daugiau nei tūkstantį lauko paviljonų. Kartais jiems padaryta žala siekia 300, o kartais – net ir kelis tūkstančius litų. Jei įvyksta autoavarija ir paviljonas būna visai suniokojamas, žala siekia keliolika tūkstančių litų“, – pasakojo įmonės Technikos skyriaus vadovas.

Įniršį lieja studentija?

Pastebima, kad dažniausiai lauko paviljonai nuo vandalų kenčia pavasarį ir rudenį, kai prasideda arba į pabaigą eina mokslo metai.

Pasak įmonės atstovo, pastaruoju metu vandalizmo atvejų mažėja. Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad kartais mažesniuose miesteliuos rūpesčių būna daugiau nei didmiesčiuose.

„Yra miestų, kur turime 10–15 stotelių, o juose suniokojimo atvejų tiek, kiek visoje Klaipėdoje“, – pridūrė G. Simonkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų