Pereiti į pagrindinį turinį

Vasara dar nustebins karščiais

2024-08-24 02:00

Vasara nusprendė nepaisyti trumpėjančių dienų bei vis tolyn nuo mūsų nusigręžiančios saulės ir žada dosniai pamaloninti pajūrio gyventojus. Kitą savaitę sinoptikai žada ne tik šilumą, bet ir karščius.

Šiluma: nors ir kailiniuotos, katės mėgsta šilumą, jos galės mėgautis šiuo malonumu visą ateinančią savaitę.
Šiluma: nors ir kailiniuotos, katės mėgsta šilumą, jos galės mėgautis šiuo malonumu visą ateinančią savaitę. / Vestos Jašinskaitės nuotr.

Šiandien numatoma giedra ir rami diena, vėjas – silpnas, oro temperatūra – maloni – 22–24 laipsniai šilumos.

Sekmadienio naktis prognozuojama giedra ir šilta, sulauksime šilumos, kai uždarais langais neįmanoma miegoti, termometrai rodys 18–20 laipsnių. Dieną iki pietų bus karšta, o popietę vėjas pasisuks iš pietvakarių ir atneš debesis, pritvinkusius lietaus. Kai kur gali prapliupti trumpi lietūs, nugriaudės perkūnija. Dieną užkaitins iki 26–28 laipsnių karščio.

Nuo pirmadienio įsivyraus sausi orai, lietaus nelaukiama iki pat rugsėjo pradžios.

Pirmadienio naktį silpnas šiaurės vakarų vėjas neatneš gaivos, vis dar bus šilta – termometro stulpelis nekris žemiau 17–19 laipsnių padalos, dieną bus maloniai šilta – apie 20–22 laipsnius.

Antradienį šiaurys taip pat pūs silpnai, naktį tikėtina 15–17 laipsnių šiluma, dieną vis dar bus kaip pirmadienį – švelniai šilta.

Trečiadienį šiaurės rytų vėjelis irgi neatneš gaivos, naktis bus panaši į ankstesnes, o dieną numatoma kaitra, kai termometrai gali rodyti 26–28 laipsnius karščio.

Ketvirtadienis, tikėtina, bus dar karštesnis. Naktį laikysis 18–20 laipsnių šiluma, dieną gali įkaisti iki 28–30 laipsnių.

Penktadienis prognozuojamas pora laipsnių vėsesnis, bet vis dar karštas, be kritulių.

Jei tikėsime vakarykštėmis prognozėmis, ir kitas savaitgalis turėtų būti šiltas bei viliojantis į pajūrį. Šeštadienį tikėtina bus 26–28 laipsnių šiluma, sekmadienį gali sugrįžti lietuviška vasara su 22–24 laipsnių šiluma.

Vis labiau trumpėjančios dienos verčia skubėti mėgautis paskutinėmis šiltomis dienomis ir spėlioti, kokių staigmenų galime tikėtis iš rudens.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų