Verslininkai: tik drąsiausieji pradeda verslą Nidoje Pereiti į pagrindinį turinį

Verslininkai: tik drąsiausieji pradeda verslą Nidoje

Šiais laikais, kai maisto kainos kyla, o klientų mažėja, pradėti verslą – labai drąsu, įsitikinę Nidos verslininkai. Tačiau kasmet Neringoje duris atveria po keletą naujų kavinių ar restoranų. Pradedantieji sako nebijantys konkurencijos ir klientus žada vilioti išskirtine virtuve.

Verslininkai: tik drąsiausieji pradeda verslą Nidoje
Verslininkai: tik drąsiausieji pradeda verslą Nidoje / K.Vanago/BFL nuotr.

Nauja terasa pačiame Nidos centre atidaryta savaitgalį. Tai yra dviejų seserų verslas. Išsinuomojusios kažkada buvusio garsaus Nidos restorano patalpas, jos įkūrė naują pamario restoraną. Maitinimo rinkoje merginos – naujokės, tačiau konkurencijos sako nebijančios.

„Konkurencija yra begalinė, ypač vasaros sezono metu, kadangi labai daug atsidaro naujų kavinių ir beveik visos atsidaro vasaros sezonui. Visos nori nustebinti poilsiautojus savo išskirtine išskirtine virtuve“, – pasakoja restorano „Varna.Terasa“ savininkė Indrė Navarackienė.

Patiekalų kainos čia panašios, kaip ir kitose kurorto kavinėse. Bet vilioti žada išskirtiniais pačių pagamintais patiekalais bei šviežia žuvimi.

Investicijos į naująjį restoraną – keliasdešimt tūkstančių eurų, o pradės atsipirkti jos, planuojama, po metų.

„Kasdien turėtumėme sulaukti nuo 100 iki 200, bet čia yra nuo ryto, kada atsidarom, iki vakaro, kada keičiasi staliukai, sakykim, vienas po kito“, – sako restorano „Varna.Terasa“ savininkė Inga Janovskė ir tikisi tiek lankytojų sulaukti po Joninių.

Daugiau kaip dviejų dešimtmečių patirtį turintis Nidos verslininkas sako, kad šiais laikais pradėti verslą – labai drąsu. Rinkoje dalyvių yra daug, o privilioti klientą – labai sunku.

„Baisiausias dalykas yra sezoniškumas ir dar oras. Penktadienis, šeštadienis, o sekmadienį visi išvažiuoja. Ir įsivaizduojate, visa savaitė tokia. Jeigu kas užeina, tai labai gerai“, – sako UAB „Nidos banga“ akcininkas Antanas Noreika.

A. Noreikos teigimu, net ir turint visą būtiną restorano inventorių ir sumokėjus visus mokesčius bei atlyginimus, nuo uždirbto euro lieka tik septyni centai pelno. Jie šiame restorane skiriami atsinaujinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra