Pereiti į pagrindinį turinį

Viena kortelė tiks ir maistui, ir kelionei

2013-06-19 18:17
Viena                  kortelė tiks ir maistui, ir kelionei
Viena kortelė tiks ir maistui, ir kelionei / DMN archyvo nuotr.

Naujieji mokslo metai Liudviko Stulpino progimnazijos moksleivius ir darbuotojus pasitiks naujovėmis – rugsėjį įstaigoje pradės veikti elektroninės priemonės, kurios fiksuos, kada moksleiviai ateina į mokyklą.

Pilotinis projektas, skirtas elektroniniam mokinių pažymėjimui įdiegti, kol kas bus bandomas vienintelėje uostamiesčio mokykloje. Žadėta naujovė turėjo atsirasti ir Hermano Zudermano gimnazijoje, tačiau, su projekto įgyvendinimu nesutikus šios mokyklos maistą tiekiančiai įmonei, idėjos teko atsisakyti.

Teigiama, kad pažymėjimas veiks kaip „raktas“ į mokyklą. Įrengus specialius vartelius į pastatą pamokų metu galės patekti tik įstaigos mokiniai ir mokytojai, taip pat aptarnaujantis personalas. Per pertraukas durys liks atviros.

Pažymėjimas bus susietas su elektroniniu dienynu, todėl tėvams leis operatyviai stebėti mokinių lankomumą – vaiko atvykimą į mokyklą ir praleistas pamokas.

Klaipėdos miesto Liudviko Stulpino progimnazijos direktorė Diana Čedavičienė teigė, kad mokykloje diegiama naujovė ne tik suteiks galimybę matyti įvairius moksleivio veiksmus, bet bus naudinga ir papildomomis paslaugomis.

„Tėvams papildžius pažymėjimus, vaikams nebereikės valgyklose atsiskaityti grynaisiais pinigais. Progimnazijoje pažymėjimas veiks kaip mokyklos skaitytojo bilietas. Kortelę taip pat bus galima naudoti kaip elektroninį bilietą viešajame miesto transporte“, – sakė direktorė.

Dar vienas naujovės pranašumas – pažymėjimas mokykloje padės apskaityti, kiek kartų mokiniai, turintys teisę į nemokamą maitinimą, ja pasinaudojo. Duomenys iš karto pateks į nemokamo maitinimo registravimo žurnalą, o dėl šios priežasties sumažės veiklos ir darbuotojams.

Pažymėjimus tėvai gali įsigyti savikaina – už 8,11 lito.

„Vasarą bus montuojama įranga. Tikimės, kad dalis vaikų jau rugsėjo 1-ąją turės pažymėjimus ir galės pradėti jais naudotis. Kiek tiksliai mokinių turės šias korteles, dar nėra aišku, nes į mokyklą, kaip ir kiekvienais metais, atvyksta naujų vaikų, kuriems tik vėliau galėsime pasiūlyti šią paslaugą“, – kalbėjo D.Čedavičienė.

Anot jos, tik maža dalis tėvelių mano, kad tokia iniciatyva nėra reikalinga. Direktorė teigė, kad primygtinai įsigyti pažymėjimo nereikalauja, tačiau siūlo tėvams išbandyti šią naujovę.

Pasak jos, dauguma tėvų džiaugiasi, kad galės matyti vaikų veiksmus mokykloje, o moksleiviams nereikės nešiotis grynų pinigų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų