Pereiti į pagrindinį turinį

Vietoje biso atlikėjams – lenktynės dėl paltų

2012-03-22 18:02
Vietoje biso atlikėjams – lenktynės dėl paltų
Vietoje biso atlikėjams – lenktynės dėl paltų / Shutterstock nuotr.

Uostamiesčio publika verčia iš gėdos raudonuoti renginių organizatorius. Atrodytų, jog garsių atlikėjų pasirodymai klausytojams – tikra kančia, nes dar nenuskambėjus paskutiniams akordams prasideda lenktynės, kas greičiau pasieks rūbinę.

Gali ir įsižeisti

„Švyturio arenos“ direktorė Jolita Krickė pripažino, kad kiekvienąkart iki renginio pabaigos dar likus gerokai laiko aptarnaujantis personalas nestokoja darbo.

„Mes prie to jau pripratome, tačiau ne kartą esame girdėję iš pačių atlikėjų, kad jie buvo pasiruošę pakartoti vieną ar kitą dainą, tačiau nebegrįžo į sceną, nes žmonės jų tiesiog nebelaukė. Neturiu atsakymo, kodėl taip yra, tai stebina ir renginių organizatorius, ir pačius atlikėjus. O gal kai kas kitą kartą gali ir įsižeisti“, – pripažino pašnekovė.

Tokių akibrokštų nepavyko išvengti net pilnas sales sutraukusių žinomų Lietuvos bei užsienio atlikėjų koncertuose.

„Galbūt esmė netgi ne kultūra. Štai kad ir Gyčio Paškevičiaus koncertas, kuriame, tikiu, turėjome svečių ir iš kitų Lietuvos miestų. Gal iš tiesų žmonės skuba, gal jiems svarbi kiekviena minutė?“ – svarstė J.Krickė.

Personalas dirba uoliai

Pašnekovė patikino bent jau nematanti organizacinės problemos, kad žiūrovams reikėtų taip skubėti.

„Užtikriname pakankamai personalo, ir bent jau kol kas nesu girdėjusi jokių nusiskundimų, priešingai, tik gerus atsiliepimus, kad žmonių srautai pakankamai greitai išsiskirsto“, – kalbėjo J.Krickė.

Pasak pašnekovės, dėl tos pačios priežasties nepavyko įgyvendinti ir sumanymo, kad po renginių publika iškart neišsiskirstytų bei turėtų galimybę pavakaroti čia veikiančiuose baruose.

„Tarėmės su barų valdytojais, kad jie padirbėtų ilgėliau, bet pasirodė, kad net nėra tokio poreikio“, – aiškino arenos direktorė.

J.Krickė pripažino, jog panašių tendencijų neteko matyti nė viename renginių, kuriuose lankėsi Vilniuje veikiančiose arenose.

Supranta, kur atėjo

Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko akimis, tai jau įsisenėjusi problema.

„Kiek dirbame, tiek ji egzistuoja. Žinoma, daug kas argumentuoja, kad nusidriekia didelės eilės, bet visuose renginiuose reikia palaukti bent keletą minučių. Manau, tai yra mūsų publikos kultūros problema. Renginiui žmonės turi dvi valandas, o pastovėti rūbinėje ir grįžti namo 20 minučių vėliau laiko nebėra“, – konstatavo pašnekovas.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovas Ramūnas Kaubrys laikosi kiek kitokios pozicijos.

„Kalbant apie Muzikinį teatrą, tokių tendencijų tikrai nėra, nebent pavieniai atvejai. Tegu tai bus mano subjektyvi nuomonė, bet nieko keista, kad tokiose įstaigose kaip arena ar panašiose į ją žiūrovai taip ir elgiasi. Erdvėse, kurios nesisieja su intelektualiais, aukšto profesionalumo renginiais, tai užprogramuota. Tik profesionaliame teatre mes ir galime pamatyti tikrąją publiką, kuri supranta, kur atėjo ir ką čia veikia“, – įsitikinęs R.Kaubrys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų