Pereiti į pagrindinį turinį

"Yazaki" ieško mažesnių patalpų

2009-06-09 23:59
Planai: "Yazaki Wiring Technologies Lietuva" netrukus išsikels į mažesnes patalpas, o pastatą, kuriame gamykla įsikūrusi dabar, parduos.
Planai: "Yazaki Wiring Technologies Lietuva" netrukus išsikels į mažesnes patalpas, o pastatą, kuriame gamykla įsikūrusi dabar, parduos. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Iki šiol viena didžiausių ir patraukliausių Klaipėdos regione laikytų darbdavių bendrovė "Yazaki Wiring Technologies Lietuva", neseniai atleidusi didžiąją dalį darbuotojų, nutarė parduoti ir turimą pastatą.

Bendrovės direktorė Roma Budrienė patvirtino, kad įmonės gamyklos pastatas, esantis Vilniaus plente 10, šiuo metu išties pardavinėjamas. Pasak jos, dėl prasidėjusio ekonominio sunkmečio gamyklai teko gerokai sumažinti gamybos apimtis bei atleisti 3 tūkst. darbuotojų, tad šiuo metu turimos patalpos per didelės.

"Taip, pastatą pardavinėjame, tačiau tai nereiškia, kad mes užsidarome. Paprasčiausiai dabartinis pastatas mums per didelis, jį sunku išlaikyti, ypač žiemą, kai prasideda šildymo sezonas. Kur išsikelsime, kol kas neaišku, tačiau intensyviai ieškome naujų, gerokai mažesnių patalpų šiame regione", – paaiškino R.Budrienė.

Vadovė teigė nesitikinti, kad nuosavas pastatas bus greitai parduotas, tačiau vylėsi, jog pirkėjų atsiras. Už kokią sumą įmonė norėtų parduoti turimas patalpas, R.Budrienė kol kas neatskleidė: "Tik prieš keletą dienų gavau turto vertintojų išvadas ir siūlomą rinkos kainą, kurią dabar turiu suderinti su centrine valdžia, įsikūrusia Vokietijoje. Kai jie patvirtins, jog siūloma pastato pardavimo kaina tinka, tuomet ją ir atskleisime", – tikino ji.

Nors apie pastato pardavimą kalbama jau kurį laiką, kol kas potencialių pirkėjų susidomėjimo, anot direktorės, nesulaukta.

R.Budrienės teigimu, šiuo metu įmonė turi 500 darbuotojų, iš kurių 160 dirba Klaipėdoje įsikūrusioje gamykloje, apie 100 jų yra išsisiųsti dirbti į kitą gamyklos filialą Bulgarijoje, o daugiau nei 300 darbuotojų šiuo metu yra motinystės atostogose.

"Kažkada šios moterys sugrįš, todėl tikimės, kad joms turėsime darbo. Kokios bus gamyklos darbo apimtys, paaiškės spalio pabaigoje, kuomet bendrovė "Volvo" paskelbs, su kuo pasirašys sutartį – ar ji bendradarbiaus su mumis, ar su kita kompanija. Tai mūsų viltis. Tikimės, kad viskas bus gerai, mes optimistai", – kalbėjo R.Budrienė.

Iki šiol gamykla gamino laidų rinkinius "Renault Scenic" bei "Renault Megane" automobiliams, tačiau sumažėjus jų pardavimams "Renault" pristabdė naujų automobilių gamybą gerokai sumažindama užsakymų kiekius ir "Yazaki Wiring Technologies Lietuva" gamyklai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų