Pereiti į pagrindinį turinį

Žmonės vengia registruoti augintinius

2009-07-20 23:59
Tvarka: kiekvienas augintinis privalo būti užregistruotas.
Tvarka: kiekvienas augintinis privalo būti užregistruotas. / Tomo Raginos nuotr.

Vasarą naminių gyvūnų užregistruojama kur kas mažiau nei žiemą. Gyventojai, išvykdami atostogauti, augintinius išsiveža drauge, likę – registraciją ignoruoja.

Registruoti privaloma

Pagal Lietuvos Respublikos gyvūnų globos, laikymo ir naudojimo įstatymą kiekvienas Klaipėdos miesto gyventojas, įsigyjęs naminį augintinį, privalo jį užregistruoti iki jam sueis 4 mėnesiai.

Nors savininkai vengia registruoti savo augintinius, Gyvūnų registravimo centras vykdo savo veiklą nepertraukiamai. Informacija apie registraciją nuolatos skelbiama internetiniame puslapyje. Beje, centras neslepia, kad būtų labai puiku, jeigu daugiabučių namų bendrijos, veterinarijos gydyklos bei savivaldybė gyventojus nuolat informuotų apie prievolę registruoti naminius gyvūnus ir mokėti rinkliavą. Surinkti pinigai patenka į Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetą.

Pažeidėjai baudžiami

Gyvūnų registravimo centras kelis kartus per mėnesį surengia reidus.

Vien per šių metų birželį išrašyti 53 oficialūs įspėjimai asmenims, pažeidusiems gyvūnų auginimo ir laikymo taisykles Klaipėdos mieste. Daugelį metų patikrinimo reidai buvo vykdomi kartu su policija, tačiau šiandien su Gyvūnų registravimo centro darbuotojais policininkai dėl sumažinto finansavimo drauge vykti nebeturi galimybių.

Patikrinimų metu šeimininkų prašoma pateikti gyvūnų registracijos ir vakcinacijos pažymėjimus. Prievolių neatlikę gyventojai baudžiami įspėjimu arba pinigine bauda iki 100 litų.

Naudinga ir miestui, ir šeimininkui

Vien per 2008 metus į miesto biudžetą surinkta daugiau nei 173 tūkstančiai litų rinkliavos. Gyvūnų registravimas ir identifikavimas suteikia teisinį pagrindą pareikalauti atsakyti už savo ir savo gyvūno poelgius. Taip pat gyvūno savininkas įgauna pasitikėjimą, kad jo pamestas augintinis bus atrastas. Registravimas padeda greitai nustatyti pasimetusių gyvūnų savininkus ir gauti papildomų lėšų į miesto biudžetą.

Gyvūnų registravimo centras yra sukaupęs duomenis apie 25 tūkstančius Klaipėdoje laikomų augintinių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų