Pereiti į pagrindinį turinį

Įtariamasis padegimais – jau areštinėje: kas apie jį žinoma?

2024-10-01 10:56

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai skelbiasi pagavę asmenį, bandžiusį padegti policijos pastatus Klaipėdoje ir Gargžduose.

Pasirodo, pirmadienio naktį, apie 1 val. nakties, metęs butelį su degiu skysčiu į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, jaunas vyras prieš tai jau buvo pabandęs panašiai padegti rajono policijos komisariato pastatą Gargžduose.

Tai paaiškėjo tik pirmadienį po pietų, kai Gargžduose dirbantys policininkai atsitiktinai pamatė, kad prie policijos komisariato pastato kažkada anksčiau sudužo butelis ir toje vietoje buvo degimo žymių.

Pareigūnai peržiūrėjo vaizdo stebėjimo kamerų įrašus ir pamatė, kaip 0.20 val. vyras metė butelį į komisariato pastatą, bet jis nepasiekė sienos.

Naktį pareigūnai nepastebėjo šio įvykio todėl, kad išpuolis įvykdytas už fasadinės pastato pusės, kur retai kas vaikšto.

Tą pačią naktį, maždaug po 25 minučių, kaip įtariama, tas pats asmuo, pabandė padegti Klaipėdos policijos pastatą.

Vestos Jašinskaitės nuotr.

Ar įtariamasis pažintas iš vaizdo įrašo, komisariato atstovai neatskleidžia. Teigiama, kad buvo atlikta daug neviešo pobūdžio tyrimo veiksmų ir įtariamojo sulaikymas buvo jų išvada.

2000-aisiais gimęs įtariamasis sulaikytas pirmadienį, apie 23 val.

Jis yra Klaipėdos rajono gyventojas, vasarą du kartus įkliuvęs dėl narkotikų, kuriuos buvo įsigijęs savo reikmėms. Ikiteisminiai tyrimai dėl to pradėti ir Gargžduose, ir Klaipėdoje.

Be to, žinoma, kad šis jaunas vyras ketvirtadienį lankėsi policijos komisariate ir parašė pareiškimą, dėl kito, su kvaišalų turėjimu nesusijusio įvykio. Pareigūnų teigimu, tada jis elgėsi visiškai adekvačiai, agresijos nedemonstravo ir jokių pretenzijų pareigūnams neturėjo.

Dėl dviejų bandymų padegti pastatus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jeigu pavyks įrodyti, kad šis asmuo pasikėsino sugadinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, jam gali būti skirta ir laisvės atėmimo bausmė.

Apie vaikino poelgių motyvus kol kas oficialiai nekalbama, teigiama, kad tai gali paaiškėti pirmosios oficialios apklausos metu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
AZ

Jokios zalos ten nepadare, apipirkti stribai brangiausiais rumais
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų