Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje Molotovo kokteilius mėtęs vyras prabilo apie nano technologijas, esančias jo galvoje

2024-10-02 15:37

Klaipėdos apylinkės teismas trečiadienį nusprendė patenkinti prokuratūros prašymą ir leido maksimaliam trijų mėnesių terminui suimti vyrą, kuris pasikėsino padegti du uostamiestyje esančius policijos komisariatus.

Kaip BNS sakė Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su žiniasklaida Monika Vismantė, griežčiausia kardomoji priemonė skirta atsižvelgiant į tai, kad įtariamasis gali daryti naujus nusikaltimus, slėptis nuo tyrimo.

Už turto sugadinimą visuotinai pavojingu būdu jam gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo.

Pirmadienio naktį šis jaunuolis pasikėsino padegti du policijos pastatus – Molotovo kokteilius (butelius su degiu skysčiu) metė į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą ir į Klaipėdos rajono policijos komisariatą.

Per incidentą nukentėjo Klaipėdos policijos komisariato pastatas – aprūko fasadas, tuo metu pasikėsinimas į rajono komisariatą buvo nesėkmingas, butelis nukrito į žolę, gaisras nekilo.

Nusikaltėlį užfiksavo vaizdo kameros. Vėlų pirmadienio vakarą įtariamąjį pareigūnai sulaikė jo namuose. Teismo duomenimis, anksčiau jis neteistas, dirba.

Trečiadienį teisme prieš posėdį vaikinas nerišliai kalbėjo apie nano technologijas, esančias jo galvoje, tačiau, pasak M. Vismantės, šiuo metu byloje nėra duomenų apie jo psichikos būklę.

24 metų Klaipėdos rajono gyventojas policijai buvo žinomas ir anksčiau – praėjusią vasarą jis buvo du kartus sulaikytas su narkotikais. Dėl to Klaipėdoje ir Gargžduose pradėti ikiteisminiai tyrimai. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų