Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdoje pavogtas „Lexus“ automobilis

2024-08-19 09:40

Klaipėdoje savaitgalį įvykdyta įžūli vagystė, iš daugiabučio namo kiemo išvairuotas aukso spalvos automobilis.

Realybė: brangus automobilis – ne pirmas šiemet pavogtas Klaipėdoje.
Realybė: brangus automobilis – ne pirmas šiemet pavogtas Klaipėdoje. / „Facebook“ paskyros „Paupiai. Klaipėda“ nuotr.

Naktį į sekmadienį, tarp 1.12 ir 1.20 val., buvo pavogtas uostamiestyje, Klemiškės gatvėje, automobilių aikštelėje prie daugiabučio namo nakčiai paliktas automobilis „Lexus RX450H“.

2020 metais pagaminta mašina buvo pažymėta lenkiškais valstybiniais numeriais.

Pareiškime miesto policijos komisariatui nukentėjęs asmuo nurodė, kad automobilis vertas 40 tūkst. eurų.

Savininkai per „Facebook“ paskyrą „Paupiai. Klaipėda“ kreipėsi ir į visuomenę, prašydami pagalbos. Jie paskelbė kelias automobilio nuotraukas, kuriose matyti ir mašinos valstybiniai numeriai.

Pasak šio skelbimo, vaizdo stebėjimo kamerų įrašai leidžia spėti, kad vagystė įvykdyta naktį, nusikaltimas įvykdytas mažiau nei per aštuonias minutes.

Nukentėjusieji prašo sekmadienio naktį važiavusius asmenis Klemiškės gatve peržiūrėti savo vaizdo registratorių įrašus. Galbūt kas nors matė šį automobilį.

Oficialiai teigiama, kad Klaipėdoje šiemet buvo pradėta 12 ikiteisminių tyrimų dėl automobilių vagysčių. Kai kurios mašinos buvo rastos netrukus netoli tos vietos, iš kurios dingo. Keli automobiliai buvo seni, todėl abejotina, kad jie sudomino rimtus vagis.

Šį nusikaltimą tiria miesto policijos komisariatas, mat Kriminalinei policijai tai – per maža žala. Nusikaltimų nuosavybei tyrimų valdybos pareigūnai aiškinasi nusikaltimus tik tada, kai žala viršija 45 tūkst. eurų.

Informacija apie pavogtą „Lexus“ markės automobilį pasiekė ne tik Lietuvos policijos komisariatus, ji išplatinta ir Europos duomenų bazėje.

Ar automobilio salone buvo palikti mašinos dokumentai, nepranešama.

Galima spėti, kad mažiau nei per valandą šis automobilis galėjo išvažiuoti į Lietuvos.

Didelę patirtį tiriant automobilių vagystes turintys pareigūnai pamena tuos laikus, kai pajūryje masiškai buvo vagiami automobiliai, kuriais poilsiautojai atvykdavo iš užsienio valstybių, ypač – iš Baltarusijos. Tada paaiškėjo, kad ne vienas pareiškimo autorius bandė sukčiauti, pranešdamas apie brangaus automobilio vagystę, siekdamas gauti draudimo išmoką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų