Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos regione – netekčių kupinas savaitgalis

2024-08-13 09:40

Savaitgalis pajūryje ir Klaipėdos regione buvo kupinas skaudžių nelaimių. Žmonės buvo sužeisti ar net žuvo ne tik poilsio metu ar keliaudami, bet ir savo namuose.

Pražudė gaisrai

Nors šiuo metu namai nėra šildomi krosnimis, savaitgalį dvi moterys žuvo namuose kilus gaisrui.

Sekmadienį po 23 val. Šilutės rajone, Pagrynių kaime daugiabučiame name degė butas ketvirtame aukšte.

Tik užgesinę liepsną ugniagesiai aptiko liepsnose žuvusios 58-erių moters lavoną. Kūnas gulėjo ant grindų šalia lovos ir buvo smarkiai apdegęs.

Gaisro metu iš kitų butų buvo evakuota 15 namo gyventojų.

Išdegė visas vieno kambario butas, nuo dūmų ir gesinimo darbų nukentėjo ir kaimynų būstai.

Savaitgalį nuo dūmų namuose mirė ir Vėžaičiuose gyvenusi moteris. Vėlų vakarą, apie 22.30 val., Klaipėdos gatvėje gyvenantys žmonės pajuto dūmų tvaiką, sklindantį iš ligotos, su aplinkiniais beveik nebendraujančios moters buto.

Kaimynė paskambino pagalbos telefonu, pati išdaužė buto pirmame aukšte langą, įlipo į butą ir rado ant viryklės svylantį maistą.

Butas buvo pilnas dūmų, kaimynė išjungė viryklę, išnešė 58 metų kaimynę į lauką ir ėmėsi ją gaivinti. Netrukus atvyko ugniagesiai, bet butas neliepsnojo, tad nelaimė nelaikoma gaisru.

Moters gaivinimą tęsė atvažiavę greitosios medicinos pagalbos stoties medikai, tačiau jiems teko pripažinti, kad gyvybė nebegrįš.

Manoma, kad buto šeimininkę pražudė smalkės.

Abiejų gaisrų priežastys tiriamos, policijos pareigūnai aiškinsis ir gaisrų aukų mirties priežastis.

Pajūryje – negyvas vyras

Audringą savaitgalį pajūryje dirbantys gelbėtojai plušo neatsisėsdami. Nepaisant to, Palangoje nuskendo 48 metų vyras.

Šeštadienio popietę, apie 17.40 val., paplūdimyje ties Užkanavės gatve žmonės pamatė bangų į krantą išneštą vyro kūną.

„Mes su policininkais tuo metu keturračiais patruliavome pajūryje. Kai išgirdome pranešimą apie skenduolį, iškart net nesupratome, kur tai yra, pamanėme, gal kokiame tvenkinyje“, – pasakojo Palangos paplūdimių gelbėtojų vadas Jonas Pirožnikas.

Krante rastas vyras buvo ne ką tik miręs, todėl net kilo abejonė, ar jis negalėjo būti nuskendęs anksti ryte ar net išvakarėse.

Jokių jo asmeninių daiktų krante nerasta, prie pareigūnų ir medikų nepriėjo ir artimieji, todėl iškart nebuvo žinoma mirusiojo asmenybė.

Po kelių valandų į policiją kreipėsi vilnietė ir papasakojo nesulaukianti iš pajūrio grįžtančio sutuoktinio. Pasirodo, jos vyras išėjo prie jūros maudytis apie 16 val. Kiek mažiau nei po dviejų valandų jis jau buvo rastas miręs.

Nuo ko mirė šis žmogus, dar bus tiriama. Ne kartą vandenyje žmones ištiko infarktas ar kitas koks staigus negalavimas, lemiantis mirtį, todėl teigti, kad vilnietis nuskendo, dar negalima.

Jonas Pirožnikas. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Sunkiausia darbo diena

„Tai buvo pačios juodžiausios šią vasarą dienos. Tiek daug kvailių vienoje vietoje dar neteko matyti. Jūra audringa, bangos milžiniškos, o žmonės brenda ir neklauso perspėjimų. Šeštadienį iš vandens išvarėme 16 asmenų, pareigūnai už nepaklusimą pradėjo šešias administracines teisenas, du asmenis teko išvežti iš paplūdimio surakintus antrankiais. Žmonės nesupranta, kad mes gelbėjame jų gyvybes, elgiasi lyg savižudžiai“, – negailėjo piktų žodžių J. Pirožnikas.

Tiek daug kvailių vienoje vietoje dar neteko matyti.

Neringos policijos komisariato pareigūnai taip pat turėjo darbo – pradėjo ikiteisminį tyrimą, kuriuo siekiama nustatyti žmogaus mirties priežastį. Tiesa, žmogaus kol kas nėra, rasta tik dalis apatinio žandikaulio.

Jis buvo aptiktas Neringos pajūryje, maždaug ties 36-uoju kelio Smiltynė–Nida kilometru.

Pirmiausia reikės nustatyti, ar tai yra žmogaus kaukolės dalis, kada šis asmuo galėjo būti miręs, o tik po to jo žūties aplinkybes.

Žuvo motociklininkas

Skaudžių nelaimių savaitgalį nepavyko išvengti ir gatvėse bei keliuose.

Šeštadienį Klaipėdoje ties Minijos ir Agluonos gatvių sankryža susidūrė automobiliai „Nissan“ ir „Toyota Auris“.

Avarijos metu nukentėjo „Nissan“ vairavęs 50-metis vyras, medikai jį išgabeno į ligoninę. Kuris vairuotojų kaltas, aiškinasi policijos pareigūnai.

Kur kas liūdniau baigėsi 29-erių vyro, važiavusio motociklu, kelionė. Eismo nelaimė įvyko šeštadienį 16.45 val.

Ketvirtajame kelio Salantai–Plateliai kilometre vyras nesuvaldė motociklo „Yamaha FZ6“, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto.

Motociklo vairuotojas patyrė sunkių sužalojimų. 19.19 val. Klaipėdos ligoninėje jo gyvybė užgeso.

Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo avarijos, kurios metu žuvo žmogus, tyrimą. Bus bandoma rasti įvykio liudininkus ir išsiaiškinti, kodėl motociklas nulėkė nuo kelio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų