Pereiti į pagrindinį turinį

Melnragėje nuskendo paauglius gelbėti puolęs vyras

2024-08-24 22:26

Šeštadienį pajūrio paplūdimiuose dirbę gelbėtojai nusivarė nuo kojų, bandydami apsaugoti poilsiautojus nuo pavojaus žūti banguotoje jūroje. Jų įspėjimams paklusti nepanorę paaugliai pateko į bėdą, o juos gelbėdamas žuvo suaugęs vyras.

Tragiški įvykiai rutuliojosi kiek kairiau nuo centrinės gelbėtojų stoties Melnragėje apie 19 valandą. Popietę nurimęs vėjas ėmė vilioti poilsiautojus į smarkiai banguojančią jūrą, kur pavojingos srovės traukė į gilumą.

Nepaisydami perspėjimų keturi 16-17 metų paaugliai – dvi merginos ir du vaikinai – įbrido į vandenį ir netrukus pajuto, kaip juos neša tolyn.

Tai pamatė bokštelyje budėjęs gelbėtojas ir pranešė kolegoms apie būtinybę skubėti į įvykio vietą. Keli gelbėtojai nuskubėjo prie paauglių, bet jie buvo ne vieninteliai, norėję pasiekti srovės nešamus paauglius. Apie 40 metų vyras taip pat puolė į bangas ir tikėjosi padėsiąs.

Tuo metu vienas gelbėtojas jau traukė į krantą merginą, kitas – vaikiną. Vyras buvo netoli paauglį plukdančio gelbėtojo. Pasišovęs padėti žmogus pats greitai neteko jėgų ir sušuko, kad jam reikalinga pagalba. Gelbėtojas šūktelėjo patarimą laikytis ant vandens ir pažadėjo vos parplukdęs paauglį grįžti prie jo.

Tuo pačiu metu prie moterų pliažo rutuliojosi konfliktinė situacija – girtas vyras sugalvojo bristi į jūrą, gelbėtoja suskubo jį drausminti. Užuot paklausęs vyras ėmė koneveikti darbą dirbančią merginą ir net užsimojo jai smogti. Teko kviesti kolegų paspirtį ir skambinti į policiją.

Padėti kolegei vandens motociklu atskubėjo gelbėtojas iš kitos stoties. Jis dar nežinojo, kad kitoje vietoje jo reikėjo gelbstint gyvybes.

Netrukus jį pasiekė žinia, kad skęsta ne tik padėti paaugliams pasišovęs vyras. Visiškai šalia keturių nepilnamečių skendimo vietos srovės ėmė nešti ir 12-metį berniuką bei jo tėvą.

Vandens motociklu gelbėtojas nuskubėjo į tą pusę. Tėvą ir sūnų iš bangų ėmėsi traukti jų draugas. Netrukus visi trys pavargę grįžo į krantą.

Galiausiai viskas baigėsi tuo, kad keturi paaugliai buvo išgelbėti, o dėl jų gyvybės išsigandęs ir puolęs į jūrą vyras nuskendo. Jį bandyta gaivinti, bet daugiau nei po valandos medikai buvo priversti konstatuoti, kad gyvybė užgeso.

Atsigavę po šoko paaugliai paskubėjo dingti iš paplūdimio.

Vienos merginos duomenis Klaipėdos paplūdimių gelbėtojų vadas Aleksandras Siakki užsirašė. Iš jos jis sužinojo, kad visi keturi yra ukrainiečiai. Žuvusysis – taip pat Ukrainos pilietis, kaip ir tėvas bei sūnus ir juos išgelbėjęs draugas.

Girtas vyras, kuris sukėlė incidentą prie moterų pliažo, išgabentas į policijos komisariatą. Jo sąžinę taip pat turėtų slėgti žinia, kad jis atitraukė gelbėtojų pajėgas nuo tos vietos, kur jų reikėjo labiau.

Ši tragedija įvyko Ukrainos nepriklausomybės dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Antanas

Didvyriška mirtis. Užuojauta artimiesiems. Pelnytai galite didžiuotis giminaičiu. Kai turime - ne vertiname ir net nepastebime, praradę - verkiame.
1
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų