Pereiti į pagrindinį turinį

Pajūrio paplūdimiuose – patruliuojantys pareigūnai: kokių pažeidimų birželį fiksuota daugiausia?

2024-07-19 00:33 diena.lt inf.

Savaitgaliais kartu su rėmėjais Palangos ir Šventosios paplūdimiuose patruliuojantys policijos pareigūnai birželį fiksavo 22 administracinius pažeidimus, daugiausia – Kelių eismo taisyklių (KET).

Policijos nuotr.

Kaip pirmadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, tokių pažeidimų praėjusį mėnesį fiksuota septyniolika.

Du administracinio nusižengimo protokolai buvo surašyti dėl pėsčiųjų ir kitų eismo dalyvių KET pažeidimų, po vieną – dėl vidaus vandenų transporto priemonių, saugaus elgesio paviršiniuose vandens telkiniuose taisyklių pažeidimų bei pareigūnų teisėtų nurodymų nevykdymo.

Taip pat dešimt asmenų buvo perspėti dėl silpnų alkoholinių gėrimų vartojimo, aštuoni – dėl šunų vedžiojimo ir vienas – dėl rūkymo draudžiamose vietose.

Pasak policijos, nemažai žmonių, tarp jų nepilnamečiai, prevenciškai konsultuoti dėl dviračių ir elektrinių paspirtukų eismo saugumo, šalmų dėvėjimo. Vienam asmeniui pareigūnai grąžino jo paplūdimyje pamestą mobiliojo ryšio telefoną.

Nuo birželio sustiprinus viešosios tvarkos pažeidimų prevenciją minėtuose paplūdimiuose, policija su rėmėjais patruliuoja kiekvieną savaitgalį.

Priemonių metu vykdoma alkoholio vartojimo, rūkymo draudžiamose vietose, kitų teisės pažeidimų kontrolė, stebima, kad be suaugusiųjų priežiūros paplūdimiuose nevaikščiotų ir nesimaudytų mažamečiai.