Pereiti į pagrindinį turinį

Po muštynių pareigūnai atliko kratas klaipėdiečių namuose: rasta ginklų ir, įtariama, narkotikų

2024-09-05 14:16 diena.lt inf.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba (KPONTV) atlieka ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo, kurie galimai įvykdyti jauno amžiaus asmenims brutaliais būdais besiaiškinant tarpusavio santykius.

Policijos vaizdo įrašo stop kadrai, nuotr.

Kaip pranešė Klaipėdos policija, ikiteisminis tyrimas pradėtas gegužės mėnesį gavus pranešimą apie Klaipėdos centrinėje dalyje vienoje iš gatvių vykusias muštynes, kuriose dalyvavo keletas asmenų.

Turimais duomenimis, prieš vieną iš konflikto dalyvių galimai buvo panaudotas peilis bei jam suduoti smūgiai metaline lazda. Medicinos ekspertai 25-erių nukentėjusiajam nustatė sužalojimus, atitinkančius nežymų sveikatos sutrikdymą.

Taip pat gauta duomenų, kad konflikte dalyvavęs 26-erių asmuo prieš dieną galimai sumušė 23 metų vaikiną, padarydamas pastarajam sužalojimus, atitinkančius nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Nustačius, kad nurodyti konfliktai vyksta tarp grupės agresyviai nusiteikusių jaunuolių, tyrimą perėmė KPONTV.

Birželį policijos pareigūnai Klaipėdoje sulaikė 26-erių ir 33-ejų vyrus, kurie, įtariama, sužalojo 23-ejų ir 25-erių jaunuolius. Per kratas pas įtariamuosius rastas pistoletas bei šoviniai.

O atlikus kratas pas nukentėjusiuosius, rastas pistoletas, šoviniai bei, įtariama, narkotinių (psichotropinių) medžiagų.

26-erių anksčiau neteistam, vienoje iš mažųjų bendrijų dirbančiam klaipėdiečiui pareikštas įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo bei nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl chuliganiškų paskatų.

Anksčiau už neteisėtą disponavimą šaunamaisiais ginklais ar šaudmenimis, disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti teistam, niekur nedirbančiam 33-ejų Klaipėdos miesto gyventojui pareikštas įtarimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę. Vėliau jiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei dokumentų paėmimas.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už viešosios tvarkos pažeidimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 2 metų.

Už nesunkų sveikatos sutrikdymą dėl chuliganiškų paskatų, numatytas laisvės atėmimas iki 5 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Tautietis

Tai bent ginklas, kažkoks dujinis (garsinis) žvirbliams baidyti, normaliose demokratinėse šalyse tas geležiukas net ginklu nesiskaito, ot tai didvyriai
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų