Pereiti į pagrindinį turinį

Studentės žudikas teisme nusprendė neprabilti

2015-08-24 07:50

Studentę išžaginęs ir žiauriai nužudęs šilutiškis 23-elių Valdas Jankauskas pirmadienį sėdo į teisiamųjų suolą Klaipėdos apygardos teisme. 

Valdas Jankauskas
Valdas Jankauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Studentę išžaginęs ir žiauriai nužudęs šilutiškis 23-elių Valdas Jankauskas pirmadienį sėdo į teisiamųjų suolą Klaipėdos apygardos teisme.

Po gobtuvu veidą slėpęs vaikinas sulinko pasodintas teisiamųjų narve ir nepratarė nė žodžio. Su jį ginančiu advokatu jis suderino savo poziciją – teismo posėdžių metu kaltinamasis nusprendė nepratarti nė žodžio.

Pernai lapkričio viduryje V.Jankauskas Šilutės rajone, Saugose paėmė pavėžėti iki Klaipėdos 20-metę Klaipėdos universiteto studentę Justiną Šikšniūtę. Mergina savaitgalį viešėjo pas senelius ir ketino grįžti į bendrabutį uostamiestyje. Tačiau draugės Justinos nesulaukė.

Po kelių parų intensyvių paieškų policininkai rado žiauriai nužudytos merginos kūną netoli V.Jankausko motinos namų. Išniekintas kūnas buvo paslėptas po šakomis ir sausais lapais.

Kaltininkui gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Nusprendęs neprabilti jis tik pablogino savo padėtį, teismas neturės galimybės nustatyti jo kaltę lengvinančių aplinkybių.

Į teismo posėdžių salę nusikaltimo aukos artimieji neatvyko. Jų interesus atstovauja advokatas.

Merginos tėvams pernelyg skaudu dalyvauti teismo procese. Jie yra pareiškę civilinius ieškinius: abiem tėvams po 50 tūkst. eurų neturtinės ir 1541 euro turtinės žalos atlyginimui.

Baigiant tirti bylą kaltinamasis pasiuntė J.Šikšniūtės tėvams porą laiškų, kuriuose lyg ir atsiprašė jų už nusikaltimą.

Pasak nukentėjusiųjų interesus atstovaujančio advokato , laiškuose daugiau kalba apie sunkią savo padėtį. Galbūt taip pasielgti jam patarė gynėjas.

Pirmadienį į teismą nebuvo kviesti liudytojai, ketinta išklausyti kaltinamojo poziciją.

Byla nagrinėjama uždarame teismo posėdyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų