Pereiti į pagrindinį turinį

Studentės žudikas iš anksto buvo nusižiūrėjęs nusikaltimo vietą

2015-06-10 10:57

Klaipėdos apygardos teismą jau pasiekė šiurpaus Klaipėdos universiteto studentės nužudymo byla. Kaltinamasis yra pakaltinamas, tačiau sužinojęs psichiatrų išvadas nustojo atsakinėti į pareigūnų klausimus ir pažadėjo viską papasakoti teisme.


 

Valdas Jankauskas
Valdas Jankauskas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdos apygardos teismą jau pasiekė šiurpaus Klaipėdos universiteto studentės nužudymo byla. Kaltinamasis yra pakaltinamas, tačiau sužinojęs psichiatrų išvadas nustojo atsakinėti į pareigūnų klausimus ir pažadėjo viską papasakoti teisme.

Pernai lapkričio 16-ąją 20-metė Justina Šikšniūtė norėjo iš savo senelių namų Saugose grįžti į bendrabutį Klaipėdoje. Tačiau pakeleivę internetu sutaręs pavežti 23-ejų šilutiškis Valdas Jankauskas merginą išniekino ir slėpdamas seksualinį prievartavimą bei išžaginimą ją nužudė.

Pareigūnai išsiaiškino visas nusikaltimo aplinkybes ir ilgokai laukė psichiatrų išvadų.

Psichikos specialistai konstatavo, kad nusikaltimo metu ir po jo V.Jankausko sveikata nebuvo tiek sutrikusi, kad jis nebūtų galėjęs valdyti savo veiksmų bei suvokti jų esmės.

Tiriant nusikaltimą nustatyta, kad mergina buvo prievartaujama netoli Priekulės. Vėliau patyrusi smurtą ji buvo netekusi sąmonės, todėl negalėjo pasipriešinti vežama į Šilutės rajoną, neprašė pagalbos, kai automobilis nuriedėjo nuo kelio ir V.Jankauskas paprašė pravažiuojančių žmonių pagalbos jį ištempti.

Žudikas pasmaugė J.Šikšniūtę rankomis. Mirtis studentę ištiko Macikuose, netoli V.Jankausko motinos namų, kur vėliau kaltininkas paslėpė aukos kūną. 

Gavę šias išvadas pareigūnai norėjo patikslinti kai kurias aplinkybes, tačiau paskutinių dviejų apklausų metu V.Jankauskas nebeprabilo. Jis pareiškė duosiąs parodymus tik teisme.

Beje, paaiškėjo, kad netoli Priekulės, nebaigtame name, kur buvo išniekinta studentė, kaltininkas lankėsi dar iki nusikaltimo. Galima spėti, kad jis iš anksto planavo tai, ką vėliau padarė.

Nors bylos tyrimą kuravęs Klaipėdos apygardos prokuroras Aurelijus Stanislovaitis tikino, jog ši aplinkybė nusikaltimo kvalifikavimui įtakos neturės, tačiau skirdamas bausmę tesimas gali vertinti tai kaip sunkinantį kaltinamojo padėtį faktorių.

V.Jankauskui gresia maksimali bausmė. Jam gali būti skirtas įkalinimas ir iki gyvos galvos.

Panašu, kad teismo procesas bus neviešas.

Beje, pareigūnai aiškinosi, ar V.Jankauskas nenuskriaudė daugiau merginų.

Surengęs spaudos konferenciją prokuroras A.Stanislovaitis pranešė, jog būta informacijos ir net apklausti keli žmonės dėl panašaus į V.Jankauską asmens nederamo elgesio. Tačiau nukentėjusiosios nepanoro reikšti kaltininkui pretenzijų.

Teismas bylą žada pradėti nagrinėti dar šią vasarą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų