Pereiti į pagrindinį turinį

Be interneto neišgyventų?

Norėčiau sužinoti, ar Klaipėdoje vyksta kokie nors išgyvenimo kursai? Nebūtinai karo atveju. Tiesiog yra daug jaunų žmonių, kurie dingus internetui galbūt ir kvėpuoti nustotų, o elementarius dalykus, tokius kaip užkurti laužą gamtoje ar suteikti pirmąją pagalbą, turėtų mokėti visi. Jeigu tokių kursų dar nėra, tai siūlau pradėti organizuoti.

Kazimieras

Kalbą išmoko per porą metų

Per televizijos laidą rodė ukrainietę, kuri puikiai kalba lietuviškai. Mūsų gimtosios kalbos ji išmoko per dvejus metus. Atrodė, kad kalba geriau už daugelį lietuvių. Gėda ir rusakalbiams, kurie Lietuvoje gyvena 20–30 metų, bet nemoka net „laba diena“ arba „ačiū“ pasakyti. Ir Klaipėdoje susipažinau su ukrainiete, kuri pas mus atvažiavo, kai Ukrainoje prasidėjo karas. Šiuo metu ji irgi puikiai kalba lietuviškai, jos amžius – apie 50 metų. Tegul tai būna įkvėpimas tiems, kurie mano, kad išmokti kalbą vyresniame amžiuje neįmanoma.

Teresė

Grafitininkams – piešimo kursai

Vietoj tų grafičių galėtų nupiešti ką nors gražaus. Kaune apstu labai gražių piešinių ant pastatų sienų. Ir angeliukas, ir mergaitė, ir dramblys. Piešiniai spalvoti, dideli, gražūs. O grafičiuose nėra nieko gražaus, tai tik neaiškios terlionės, neįmanoma įskaityti, kas ten parašyta. Piešiniai puošia miestą, o grafičiai dergia. Gal tuos grafitininkus reikėtų į piešimo kursus užrašyti? Išmoktų piešti.

Jonas

Ne kaime gyvename

Kadangi iki Jūros šventės dar liko šiek tiek laiko, noriu jau dabar atkreipti dėmesį dėl viešojo transporto. Gal organizatoriai ar kas nors galėtų padaryti taip, kad po šventės nereikėtų namo eiti pėsčiomis? Suorganizuokite bent kelis reisus daugiau. Taksi kainos – nežmoniškos, o pėsčiomis eiti valandą iki namų šiais laikais apskritai atrodo absurdas. Juk ne kaime gyvename.

Skaitytojas

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų