Pereiti į pagrindinį turinį

Praeities nepakeisime

Nekreipiant dėmesio į politinius išvedžiojimus, aš manau, kad S. Nėries gatvės pavadinimas turėtų likti. Stoties gatvės pavadinimas banalus, turintis neigiamų sąsajų. O S. Nėris buvo mūsų poetė, rašė nuostabias eiles, tad kodėl reikia ištrinti praeitį? Juk jos nepakeisime.

Skaitytoja

Paplūdimiuose reikia ir pareigūnų

Kiekvienais metais paplūdimiuose nutinka įvairių incidentų. Nežinau, kaip juos atlaiko gelbėtojai, dalis jų, savo akimis mačiau, labai jauni, nepatyrę. Jiems reikia ir psichologinės, ir fizinės ištvermės. Manau, kad paplūdimiuose turėtų budėti ir bent vienas pareigūnų ekipažas, nes kai kurie poilsiautojai į pliažą atvažiuoja išgėrę. Tokius pareigūnai iškart nukreiptų tinkama linkme ir būtų išvengta nelaimingų nutikimų ar konfliktų.

Janina

Draudimai nieko nekeičia

Trečiadienį mačiau Klaipėdos senamiestyje du jaunuolius, važiuojančius ant vieno paspirtuko. Pati tokiu daiktu nesinaudoju, bet girdėjau ir skaičiau, kad važiuoti dviese – negalima. Tačiau nepaisant įvairių draudimų, nelabai kas keičiasi. Siūlau tiems, kurie paspirtukus nuomoja, per programėles įspėti jaunuolius, kas laukia už važiavimą dviese, be šalmo, gatve, lenkiant praeivius ir panašiai.

Lina

Klaidos bado akis

Normalu, kad Europoje ir pasaulyje Lietuva – nežinomas kampelis, o jei ir žinomas, tai tik dėl to, kad kadaise priklausė Rusijai. Todėl labai džiaugiuosi, kad moksleiviai mokyklose šios kalbos mokytis nebenori. Gana. Atėjo laikas pokyčiams. Gražu žiūrėti, kad daugelis susikalba angliškai, nereikia nė vertėjų, puikiai išlaiko egzaminus. Vadinasi, modernėjame, europėjame, judame į priekį. Dar siūlyčiau labiau pasistengti dėl savosios lietuvių kalbos puoselėjimo. Baisu, su kokiomis klaidomis komentarus rašo suaugę žmonės, nežino, kur dėti taškus, kablelius ar nosines. Parašo „vaiksciojau su suneliu“, tai ir spėliok – su „šuneliu“ ar vis dėlto su „sūneliu“. Absurdas.

Stasys

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų