Pereiti į pagrindinį turinį

L.Kvedaravičius: nesugabėjome atrasti optimalaus penketo

L.Kvedaravičius: nesugabėjome atrasti optimalaus penketo
L.Kvedaravičius: nesugabėjome atrasti optimalaus penketo / Sauliaus Žiūros (BFL) nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šįvakar patyrė pirmąją nesėkmę antrajame Europos čempionate etape. Lietuviai po atkaklios kovos 67:73 nusileido ir toliau be pralaimėjimų žengiančiai Prancūzijos rinktinei.

Su portalu Krepsinis.net po mačo bendravęs Vilniaus „Sakalų“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius tikino, kad koją šįkart pakišo ir fortūnos stoka, ir tai, jog ilgą laiką lietuviai negalėjo atrasti optimalaus žaidėjų penketo.

„Apskritai, ši prancūzų rinktinė yra labai mobili, galinga fiziškai, o mes tiesiog negalėjome atrasti to savo optimalaus penketo, tai, manau, yra viena iš pralaimėjimo priežasčių“,- sakė L.Kvedaravičius.

- Jūsų nuomone, kokios yra pagrindinės šio pralaimėjimo priežastys?

- Yra keletas tų priežasčių. Visų pirma, treneriai per ilgai ieškojo to optimalaus penketo. Per berods 12-13 minučių buvo panaudoti visi 11 krepšininkų, tai yra visas suoliukas. Manyčiau, kad tai yra šiek tiek per didelė prabanga tokiame mače. Jau anksčiau reikėjo žinoti, su kuo tu eini į kovą ir tai numatyti. Kitas dalykas, tai yra neįmesti metimai. Mes įpratę čempionate juos įmesti, tačiau šiandien nekrito. Ir nors tritaškių procentas (31% - aut. past.) atrodo lyg būtų ir normalus, bet reikiamu momentu keli įmesti metimai būtų buvę praktiškai lemiami.

- Vadinasi, prancūzai šįkart gerai atliko savo namų darbus, ar tiesiog lietuviams daugiau pritrūko paprasčiausios sėkmės?

- Čia sėkmės klausimas yra labai aktualus. Vis dėlto, matėme, kad daug metimų tiesiog išsisuko iš krepšio, tai rodo kad gal tikslumo trūko, aišku, bet ir sėkmė nenusišypsojo. Be abejo, kad ir įtampa padarė savo, bet tenka pripažinti, jog prancūzai yra labai stipri komanda, nė sykio dar kol kas nepralaimėję čempionate. Tai pajėgus varžovas, turintys gerą įžaidėją, kuris įrodė savo aukštą klasę, gerai vadovavo komandai. Ir nors atliko tik vieną rezultatyvų perdavimą, bet jo buvimas aikštėje leidžia atsiskleisti kitiems žaidėjams, nes prie T.Parkerio nuolat yra du ar trys varžovai. To pasekoje, matėme, kaip šiandien žaidė Nando De Colo.

- Ar nustebino, kad N.De Colo tapo tuo pagrindiniu slaptu ginklu Prancūzijos gretose?

- Visiškai ne. Tiesiog jis išnaudojo jam duotą šansą, kaip pas mus tą daro Jonas Valančiūnas. Jis pasinaudojo savo šansu, puikiai šiandien pataikė, sužaidė taip, kaip moka ir sugeba. Per 25 minutes sumetė 21 tašką, puikus pasirodymas.

- Sekmadienį laukia Vokietijos rinktinė. Ko derėtų laukti iš tų rungtynių?

- Na, pergalė lietuviams užtikrintų trečiąją vietą grupėje, bet pralaimėjimas irgi nereiškia, kad mes iškrisime, tiesiog ketvirtfinalyje tektų žaisti su rusais, ar kita pirma F grupės komanda. Bet, manau, kad greičiausiai Lietuva liks trečioje vietoje. O vokiečiai, žinoma, yra galinga ir drausminga komanda, gerai dirbanti savo darbą. Nors jie neturi tiek žinomų ir garsių krepšininkų, tačiau žaidžia drausmingą krepšinį, labai gerai leidžia atsiskleisti lyderiui Dirkui Nowitzki, kuris prieš save praktiškai nemato varžovų. Laukia labai įdomi taktinė ir sportinė kova, intriguojančios akistatos vienas prieš vieną. Bus tikrai labai įdomu, kaip pasiruošime tam mačui, tačiau laiko tikrai yra pakankamai, laisva viena diena. Reikia išanalizuoti ir šį mačą, pamatyti savo klaidas. Manau, su vokiečiais lietuvių žaidimas bus tikrai kitoks, netgi sakyčiau, kad tose rungtynėse jau būtų galima viena akimi žiūrėti ir į laukiančią kovą ketvirtfinalyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų