Pereiti į pagrindinį turinį

P.Antičius: rungtynėse su Lietuva nesijaudinsime

Pero Antičius kelia sparnus į NBA
Pero Antičius kelia sparnus į NBA / Gedimino Bartuškos nuotr.

Nors makedonų Europos čempionato ketvirtfinalyje laukia akistata su šeimininkais lietuviais, tačiau puolėjas Pero Antičius tikino, kad kur kas didesnį spaudimą jaus prieš daugiatūkstantinę minią žaisianti Lietuvos rinktinė, o patys jie susitvarkys su jauduliu.

"Esame ne penkiolikmečiai žaidėjai, visi profesionalai, teko ne vienam mūsų krepšininkui žaisit svarbius mačus,- į klausimą, kaip psichologiškai bus pasirengę žaisti rungtynes prieš daugiatūkstantinę minią, atsak P.Antičius. - Bet, aišku, kad bus labai sunku, jie turės šeštą žaidėją - sirgalius, Lietuva yra gerai besiginanti komanda, bus labai sunku.

- Kaip vertinate rungtynes?

- Rusai yra rusai, jie pavojingi varžovai, sveikinimai jiemss su pergale, linkiu tik sėkmės.

- Ar nesate nusivylę tokia mačo baigtimi?

- Na, tu 40 minučių žaidi, stengiesi ir kovoji, o per kelias akimirkas viską prarandi, aišku jautiesi truputį nusivylęs. Bet žaidėme prieš gerai puolančią ir besiginančią komandą, kuri turi NBA žaidėjų. Bet mes nesustosime ir toliau kovosime.

- Ar prieš rungtynes galvojote, su kuo geriau žaisti ketvirtfinalyje?

- Mes tiesiog kovojame su visais. Ar tai būtų serbai, ar lietuviai, tiesiog nenustojame kovoti iki galo. Norime parodyti tai, ką mokame.

- Ar teko matyti lietuvių žaidimą čempionate?

- Šarūnas Jasikevičius yra lietuvių smegenys. Turi daug puikių metimų, visi gali pataikyti. Aukštaūgiai yra aukštos klasės. Esu nustebęs, kaip rungtyniauja Jonas Valančiūnas, jis tikrai bus vienas geriausių žaidėjų Europoje.

- Jis bus jūsų varžovas ketvirtfinalyje, pasiruošęs prieš jį kovoti?

- Aišku. Pasirengę esame žaisti prieš visus. Jei laimės jis (J.Valančiūnas - aut. past.) pasveikinsiu jį. Bet mes kovosime, čia juk sportas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų