Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune savaitgalį siautėjo padegėjai

2011-07-31 15:37
Kaune savaitgalį siautėjo padegėjai
Kaune savaitgalį siautėjo padegėjai / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Sekmadienio naktį Vėtrungės g. užsiliepsnojo lengvasis automobilis "Volkswagen Lupo", šeštadienį gaisrininkai skubėjo gesinti, kaip įtariama, taip pat padegto, garažo J.Basanavičiaus alėjoje.

Šilainių mikrorajono gyventojus sekmadienio naktį prikėlė sproginėjančių padangų garsai. 4 val. ryte nubudę kauniečiai pamatė, kad atvira liepsna dega prie Vėtrungės g. 9-ojo namo pastatytas lengvasis automobilis "Volkswagen Lupo".

"Apie nelaimę žmonės pranešė paryčiais, apie 4 val., ugniagesiai atskubėjo per aštuonias minutes. Tuomet automobilis jau buvo paskendęs liepsnose", - pasakojo Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Operacijų vadovas Gintaras Bučys.

Užgesinus gaisrą paaiškėjo, kad 1999 m. pagamintas automobilis virto metalo laužo krūva. Gaisro metu išdegė automobilio variklio skyrius, apdegė variklio antvožas, suskilo priekinis stiklas, apdegė priekinė panelė, galinės sėdynės apačia, susprogo dvi padangos – priekinė kairė ir galinė dešinė.

"Galėjo ir pats užsidegti, bet labiau tikėtina padegimo versija. Gali būti, kad kas nors pripylė degaus skysčio po automobiliu ir padegė. Visas aplinkybes aiškinsis tyrėjai", - kalbėjo G.Bučys.

Ugniagesiai įtaria, kad padegėjai siautėjo ir J.Basanavičiaus alėjoje. Šeštadienio vidurdienį užsiliepsnojo 85-erių kauniečio garažas. Sulaukę pranešimo 11 val. 32 min., ugniagesiai įvykio vietoje buvo jau po trijų minučių.

"Netoli buvo ketvirta ugniagesių komanda, todėl galėjome greitai sureaguoti", - džiaugėsi G.Bučys. Ugniagesiai atvyko tuomet, kai garažo stogas buvo bepradedąs įsidegti, todėl suniokota tik 1 kv. m danga. Materialinis nuostolis – 300 litų.

"Gali būti, kad kokie nors vaikai užlipo ant stogo ir jį padegė, - svarstė G.Bučys. - Visas aplinkybes aiškinsis tyrėjai".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų