Pereiti į pagrindinį turinį

Kolegos gedi Utenos ralyje žuvusio jaunuolio: turėjo didelį potencialą tapti žinomu mokslininku

2024-09-30 17:42 diena.lt inf.

Penktadienio vakarą Utenos ralyje „Samsonas Rally Utena 2024“ įvykusi tragedija, per kurią žuvo jaunas vaikinas, sukrėtė visą Lietuvą. Sekmadienį Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) pranešė, kad žuvusysis buvo jų bendruomenės narys. Šiandien taip pat paaiškėjo, kad jaunuolis buvo vyresnysis laborantas Gamtos tyrimų centro Žuvų ekologijos laboratorijoje.

Freepik.com, LNK nuotr.

Gamtos tyrimų centras feisbuke reiškė užuojautą ir jaunuolį apibūdino kaip itin perspektyvų žmogų, turėjusį didelį potencialą tapti žinomu Lietuvos mokslininku.

„IN MEMORIAM

Rokas Zalūba

2002-10-05–2024-09-27

Netekome mūsų jauno kolegos, vyresniojo laboranto Roko Zalūbos.

R. Zalūba 2024 m. rugsėjo 20 d. pradėjo dirbti Gamtos tyrimų centro Žuvų ekologijos laboratorijoje vyresniuoju laborantu. Rokas tuo pat metu studijavo Vilniaus universitete (biologija), buvo baigęs Zarasų „Ąžuolo“ gimnaziją. Rokas buvo nepaprastai stropus studentas, pasižymėjo punktualumu, atsakingumu, turėjo didelį spektrą žinių ir įgūdžių, kuriais retai disponuoja IV kurso studentai. R. Zalūba aktyviai dalyvavo ir vykdant mokslinius tyrimus. Nepaisant jauno amžiaus, jau buvo mokslinio straipsnio, publikuoto žurnale „Toxicology Letters“, bendraautoris. Rokas buvo dalyvavęs keturiose mokslinėse konferencijose. Labai produktyviai, be jokių įžangų Rokas įsitraukė į Žuvų ekologijos laboratorijos vykdomų tyrimų įgyvendinimą.

Prisiminsime Roką kaip nuoširdų, linksmą ir atsakingą, laiku atliekantį visus darbus, dar labai jauną ir itin perspektyvų žmogų, kuris turėjo didelį potencialą tapti žinomu Lietuvos mokslininku. Liūdime iš visos širdies dėl šios itin skaudžios netekties nelaimingo atsitikimo metu penktadienio vakarą Utenoje“, – rašė Gamtos tyrimų centras.

 

 

Primename, kad incidentas Utenoje, Papievių gatvėje, įvyko rugsėjo 27 d. apie 21.47 val.

Policijos duomenimis, per incidentą lenktyninis automobilis „Ford Focus“, vairuojamas 1987 metais gimusio vairuotojo, posūkyje nesuvaldė automobilio ir nuvažiavęs nuo kelio kliudė šalikelėje stovinčius žiūrovus.

Per avariją žuvo 2002 metais gimęs jaunuolis, nukentėjo keturiolika žmonių, tarp jų – nepilnametis.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Šuminienė LRT radijui teigė, kad incidentą sukėlusį lenktyninį automobilį vairavo ekipažas iš Latvijos.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų