Pereiti į pagrindinį turinį

Dažniausiai paštu narkotikus siunčiasi iš Olandijos

2017-04-09 13:36 diena.lt inf.

Per pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvos muitinėje pradėti 65 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotikų kontrabandos. Dauguma jų – 63 atvejai – yra susiję su narkotikais, rastais pašto siuntose.

A. Ufarto/BFL nuotr.

Pernai pirmąjį pusmetį dėl to pradėti 59 ikiteisminiai tyrimai, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba.

Kaip ir pernai, per tris pirmuosius šių metų mėnesius dažniausiai kvaišalai į Lietuvą siųsti iš Nyderlandų (33 atvejai). Sąrašo viduryje tradiciškai yra Ispanija (9) ir Didžioji Britanija (7), po keletą atvejų pasitaikė iš Vokietijos (4) ir Čekijos (3).

Tačiau paštu siunčiamų kvaišalų rūšių proporcijos šiemet truputį kito – vyrauja ekstazis (17 atvejų), pernai jis buvo trečioje vietoje (8 atvejai). Pernykštė „lyderė“ – marihuana – šiemet smuktelėjo į antrą vietą, šiuos kvaišalus muitinės pareigūnai šiemet sulaikė aštuonis sykius.

Po ketvertą kartų mėginta siųsti hašišą ir heroiną. Dažniausiai į Lietuvą paštu siunčiamų narkotikų sąrašo gale: kokainas, LSD ir sintetiniai kanabinoidai, jų siuntos buvo sulaikytos po tris kartus.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą narkotikų siuntimas (ar siuntimasis) paštu kvalifikuojamas kaip sunkus nusikaltimas, už jį gresia laisvės atėmimo bausmė nuo 3 iki 10 metų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų