Pereiti į pagrindinį turinį

Girta vairuotoja rėžėsi į burokų prikrautą priekabą

2014-08-27 10:20 diena.lt inf.

Telšių rajone neblaivi ir teisę vairuoti praradusi moteris taranavo burokų pakrautą traktoriaus priekabą.

Telšių rajone neblaivi ir teisę vairuoti praradusi moteris taranavo burokų pakrautą traktoriaus priekabą.

Avarija įvyko antradienį 10.58 val., kelio Šiauliai-Palanga 62-ajame kilometre, ties įvažiavimu į Birikų kaimą.

Pasak policijos pranešimo, eismo įvykio metu „Mecedes-Benz“ automobilį vairavusi 43 metų Šiaulių miesto gyventoja L.K. neįsitikino, kad priekyje ta pačia kryptimi važiuojantis traktorius sukasi į kairę ir, bandydama jį aplenkti, atsitrenkė į jo tempiamą priekabą, kuria buvo vežami burokai. Nors iš priekabos pabirusios daržovės kelią nudažė raudona spalva, laimei, eismo įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Atvykus policijos pareigūnams ir aiškinantis įvykio aplinkybes, traktoriaus vairuotojas, Degaičių kaimo gyventojas 52 metų A.J. nurodė, jog avariją sukėlusi moteris nenukentėjo, ji prisėdo ant žolės pakelėje. Tačiau nurodytoje vietoje moters nebebuvo – sukėlusi eismo įvykį ir palikusi apgadintą transporto priemonę, ji pasišalino. Operatyviai sureagavę į susidariusią situaciją, moters ieškoti leidosi netoliese patruliavę Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio apylinkės inspektorių veiklos grupės tyrėjai Andrius Adomavičius ir Marius Jonikas.

Po daugiau nei valandą trukusių paieškos veiksmų, pareigūnai įtarimą sukėlusią basą pilietę pastebėjo maždaug už kilometro nuo įvykusios avarijos – ties Eigirdžių kaimu esančioje autobusų stotelėje. Moterį apklausus, pareigūnų įtarimai pasitvirtino – sulaikyta akivaizdžiai neblaivi avarijos kaltininkė.

Iš eismo įvykio pasišalinusią vairuotoją pristačius į komisariatą paaiškėjo, kad moteris ne tik neblaivi (nustatytas 1,30 promilės girtumas), bet ir praradusi teisę vairuoti transporto priemones, be to ji pareigūnams nepateikė automobilio techninės apžiūros dokumentų bei privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

Teisę vairuoti dviem metams L.K. prarado 2012-ųjų spalio mėnesį sukėlusi eismo įvykį ir, kaip ji teigė, iškart po jo, nespėjus pareigūnams nustatyti blaivumo, vartojusi alkoholinius gėrimus. Tokią pat L.K. versiją pareigūnams teko išklausyti ir šįkart. Pasak avarijos kaltininkės, ji į traktoriaus priekabą atsitrenkė būdama blaivi, o alkoholio vartojo po eismo įvykio – patirtam išgąsčiui numalšinti.

Šįkart iš L.K. bus konfiskuotas automobilis, o administracinė bauda sieks nuo 4 tūkst. iki 5 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų