Pereiti į pagrindinį turinį

„Gubernijos“ byla pasiekė teismą

2009-09-01 20:27
„Gubernijos“ byla pasiekė teismą
„Gubernijos“ byla pasiekė teismą / Jono Varno nuotr.

Vilniaus apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje dėl finansinių machinacijų įtarimai pareikšti bendrovės „Gubernija“ buvusiam direktoriui Romualdui Dunauskui bei jo dukrai Linai Dunauskaitei.

Tyrimą šioje byloje vykdė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apskrities skyriaus tyrėjai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra.

Jo metu nustatyta, jog R.Dunauskas ir UAB „Linos namai“ direktorė L.Dunauskaitė neteisėtai kitai įmonei perleido „Gubernijai“ priklausančios polietilentereftalato (PET) plastikinių butelių pūtimo įrangą. Nors šis sandoris vėliau buvo panaikintas, bendrovei padaryta žala siekia daugiau nei 395 tūkst. litų.

R.Dunauskas šioje baudžiamojoje byloje kaltinamas aprašyto turto perleidimu, apgaulingos buhalterinės apskaitos organizavimu ir piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi, o jo dukra - pagalba organizuojant apgaulingą apskaitos tvarkymą.

Ikiteisminio tyrimo metu išaiškinta, kad 2006 m. lapkričio mėn. AB „Gubernija“ dėl PET plastikinių butelių pūtimo įrangos sudarė pardavimo sutartį su bendrove „Linos namai“, nors parduodama šią įrangą „Gubernija“ nebuvo gavusi kreditus suteikusio banko leidimo ją parduoti.

Be to, nors įranga buvo parduota „Linos namams“, „Gubernijos“ buhalterinėje apskaitoje nuo 2007 m. sausio, šis turtas buvo apskaitytas kaip esantis sandėlyje, pati bendrovė iš šios pirkimo - pardavimo sutarties negavo nė cento.

Kai paaiškėjo, kad PET butelių pūtimo įranga tiesiog dingo iš bendrovės patalpų, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamjuosius pareigūnai netruko įvardyti, tačiau, jei ne FNTT, byla galėjo niekada nepasiekti teismo.

Tuometinio generalinio direktoriaus Romo Bubnelio iniciatyva pradėtas tyrimas, netrukus buvo nutrauktas. Dėl to pasistengė Šiaulių apygardos teismo teisėjas Vytautas Kursevičius, priėmęs sprendimą, kad tyrimas vyksta per ilgai.

Nors naujoji alaus gamyklos vadovybė aktyviai talkino teisėsaugininkams, nurodė, kad įranga iškeliavo į Kauno rajone veikiančią bendrovę "Druskininkų rasa", pasakė laiką ir kokie vairuotojai ją vežė, teisėjui įrodymai pasirodė nesvarbūs.

Nutraukus tyrimą, kilo skandalas. Tada iniciatyva į savo rankas perėmė FNTT.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų